Santa Fe Q1: CEO i frivillig lønnedgang - får aktier i stedet for

CEO i Santa Fe Group Martin Thaysen (tv.) er gået med til en markant lønnedgang i bytte for aktier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Den administrerende direktør i flytteservicevirksomheden Santa Fe Group, Martin Thaysen, er frivilligt gået med til en lønreduktion på 100.000 euro i sin årsløn for i stedet at modtage 110.000 betingede aktier.

Det skriver Santa Fe i en meddelelse i forbindelse med årsregnskabet.

»Den frivillige lønreduktion og tildelingen af betingede aktier understreger yderligere direktionens dedikation til selskabet, og ensretningen af direktionens interesser med aktionærernes,« skriver Santa Fe i regnskabet for første kvartal.

Martin Thaysen modtager samtidig 100.000 aktieoptioner med en optjeningsperiode på 3 år. Værdien af optionerne er beregnet ud fra Black & Scholes modellen og har en værdi på 2,90 kr. per option.

Udnyttelseskursen er på 6,69 kr.

»Optjening af optionerne er betinget af opfyldelsen af specifikke mål for EBITDA før særlige poster ved udgangen af 2021 og betinget af fortsat ansættelse og besiddelse af et specifikt antal Santa Fe-aktier,« skriver selskabet

I alt tildeler selskabet 510.000 aktieoptioner til direktionen og udvalgte medarbejdere. Eksempelvis får finansdirektør Christian Møller Laursen 45.000 aktieoptioner.

En aktie i Santa Fe er i år indtil videre faldet 57 pct. Aktien handles torsdag formiddag uændret i 5,98 kr.

/ritzau/FINANS