Rockwool leverer vækst i historisk kvartal: Oppræciserer forventninger

Foto: Henning Bagger

Med vækst på samtlige geografiske markeder er det lykkedes Rockwool at løfte omsætningen til det højeste, der nogensinde har været registeret i årets første tre måneder for isoleringsvirksomheden.

Det viser regnskabet for første kvartal, som er offentliggjort torsdag morgen.

Samlet set endte Rockwools omsætning på 641 mio. euro mod 603 mio. euro i første kvartal sidste år. Underliggende bidrog selskabets største geografiske marked, Vesteuropa, med en omsætning på 396 mio. euro mod 366 mio. euro i samme periode året før.

I Østeuropa bød kvartalet på en omsætning på 103 mio. euro mod 101 mio. euro i den tilsvarende periode sidste år.

Og i resten af verden kunne Rockwool notere en omsætning på 142 mio. euro, hvilket var højere end de 136 mio. euro, som salget endte på i samme kvartal året før.

»Jeg er tilfreds med kvartalet. Vi opnåede det bedste salg i et første kvartal i hele selskabets historie på trods af geografiske variationer i markedsforholdene. Stigningen i salgspriserne matchede de højere omkostninger forbundet med logistik og indkøb af råvarer,« siger Jens Birgersson, administrerende direktør i Rockwool, i en kommentar til regnskabet.

Målt på bundlinjen havde isoleringsvirksomheden i første kvartal et overskud efter skat på 57 mio. euro. Det var derved højere end de 54 mio. euro, som Rockwool tjente i samme kvartal sidste år.

På driften landede selskabet i første kvartal et overskud på 77 mio. euro mod 70 mio. euro sidste år.

For første kvartal - der dækkede perioden januar, februar og marts - havde Rockwool en overskudsgrad (EBIT-margin) på 12,0 pct. mod 11,6 pct. i samme periode sidste år.

Efter det positive kvartal oppræciserer Rockwool sine forventninger til indeværende år, hvor der nu ses en EBIT-margin på niveau med sidste år, hvor den endte på 12,8 pct. Tidligere var der ventet en EBIT-margin på »omkring« 12 pct.

For omsætningen ventes der i 2019 stadig en salgsvækst på 4-8 pct. i lokal valuta.

Til sammenligning leverede selskabet i 2018 en omsætningsvækst på 14,7 pct. i lokal valuta.

/ritzau/FINANS