Prins Christian konfirmeres i dag for en sluttet kreds

Coronapandemien gør, at der ikke kommer gæster fra udlandet til Fredensborg Slot, når prins Christian lørdag skal konfirmeres.

Prins Christian fylder 16 år til efteråret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Franne Voigt/Kongehuset
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

I dag lørdag konfirmeres Hans Kongelige Højhed Prins Christian i Fredensborg Slotskirke. Konfirmationen finder sted kl. 11.00 og forestås af kongelig konfessionarius, biskop Henrik Wigh-Poulsen. Prinsen fejres efterfølgende privat i Kancellihuset ved Fredensborg Slot.

På grund af de gældende retningslinjer vil der kun være 25 gæster med til konfirmationen. Det betyder også, at gæster bosat i udlandet ikke deltager i begivenheden. Heller ikke den nærmeste familie fra Frankrig, Storbritannien og Australien vil være til stede på dagen.

Således har prins Joachim og prinsesse Marie og deres børn måtte melde afbud på grund af de gældende karantæneretningslinjer, og det samme gælder for John og Susan Donaldson i London. Med hensyn til familien i Australien er det ikke muligt for dem at deltage på grund af udrejserestriktioner, fortæller kommunikationschef Lene Balleby.

Konfirmationen skulle have fundet sted sidste år, men blev udskudt på grund af coronavirussen. Efter konfirmationen vil prins Christian og den nærmeste familie stille op til fotografering foran slottets havetrappe.

Fortsætter skolegangen på Herlufsholm

Christian, der er Kronprinsparrets ældste barn, skal efter sommerferien – og efter eget ønske – gå på Herlufsholm Gymnasium i Næstved, hvor han er tilmeldt kostafdelingen. Det betyder blandt andet, at man bor og spiser på skolen.

Den 15-årige prins får et værelse, og der er fælles tv- og opholdsstue samt et lille køkken og badefaciliteter. Helt specielt er det, at eleverne sover på sovesale, opdelt efter køn. Hver anden weekend skal man tilbringe på skolen, hvor kostskolelivet byder på blandt andet sovesalsturneringer, biografture og traditionsrige baller.

For øjeblikket går prinsen i 9. klasse på Tranegårdsskolen i Gentofte.