Politikens kommentator Kristian Madsen kan ikke lide, at erhvervsfolk kerer sig om FNs verdensmål

»Niels B. Thuesen, direktør i Formuepleje – Danmarks største kapitalforvalter af private formuer – poserer i en annonce i JP med en verdensmålsnål. Den pin har efterhånden mistet al sin troværdighed... « på Twitter

Kommentator på Politiken Kristian Madsen. Arkivfoto: Dennis Lehmann/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Formueplejes topchef, Niels B. Thuesen, har kastet et større beløb efter en stribe helsidesannoncer i bl.a. Jyllands-Posten og Berlingske, hvor han ved hjælp af sit personlige kontrafej promoter sit foretagende. Thuesen har stukket FNs verdensmålsnål i reversen i dagens anledning, og det falder Politikens kommentator Kristian Madsen for brystet. Kristian Madsen har set sig sur på Niels B. Thuesen, men også andre erhvervsfolk, som f.eks. Danske Banks kronprins Jacob Aarup-Andersen, bærer nålen.

Indrømmet, Berlingske er ikke helt fortrolig med Politikens tankesæt, og man må jo spørge for at lære. Madsens udmelding giver anledning til en stribe opklarende spørgsmål. Er det specielt erhvervsfolk, der ødelægger nålens troværdighed? Må de ikke signalere, at de er tilhængere af FNs mål om at fremme bæredygtighed og bekæmpe fattigdom? Skal de først have demonstreret, at de gør noget konkret for at nå målene, før de gør sig fortjent til nålen? Eller er man bare generelt diskvalificeret, hvis man arbejder i et profitorienteret foretagende? Indtil videre blæser svarene i vinden.

Til gengæld ved vi godt, hvem der skal være overdommer i »nålesagen«. Politiken, selvfølgelig!