Politiet jagter flugtbilist efter påkørsel af betjent. I nabokryds er tre fodgængere blevet kørt ihjel på få år

Politiet efterlyser en flugtbilist, som i går aftes påkørte en betjent i Aarhus Vest. Området har længe været plaget af vanvidsbilisme. Tre kvinder har på seks år mistet livet i nabokrydset efter påkørsel. Lokale vanvidsbilister kører bil, selvom de ikke har kørekort, har politikommissær fortalt.

Østjyllands Politi efterlyser Mohamad Tarek Younes. Politiet formoder, at han i går påkørte en betjent i Aarhus Vest, som generelt er hårdt ramt af vanvidsbillisme. Fold sammen
Læs mere
Foto: POLITIFOTO/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da TV 2 Østjylland for fem måneder siden lavede et indslag om vanvidsbilisme i Aarhus Vest, fortalte den 20-årige Mohamad Tarek Younes til kameraet, at han var »kendt som vanvidsbilisten« i Aarhus Vest, og »det er ikke, fordi en rød lygte skal forhindre mig i at køre over«.

Har du ikke selv et ansvar for at køre ordentligt i trafikken, så der ikke er nogen, som kommer til skade, spurgte journalisten fra TV 2 Østjylland, og han svarede:

»Jo, altså jeg holder jo også øje med, at der ikke er nogen, der krydser min vej, når jeg kører over for rødt jo.«

Men i går aftes var han tilsyneladende ikke optaget af, om nogen krydsede hans vej. Faktisk forsøgte politiet uden held at stoppe en vanvidsbilist, de nu efterlyser som Mohamad Tarek Younes.

Politiet forsøgte at stoppe vanvidsbilisten i går aftes, og en 31-årig betjent var i færd med at lægge stop sticks ud på vejen for at standse bilen, da bilisten påkørte betjenten. Bagefter flygtede bilisten fra området.

Betjenten er lørdag i kritisk tilstand, og politiet har uden held ledt efter flugtbilisten hele natten, blandt andet med helikopter. De mener, at der er tale om den 20-årige Mohamed Tarek Younes.

Påkørslen foregik mellem Silkeborgvej og Åby Ringvej i Aarhus Vest nær Gellerupparken. Her har både borgere og politi i lang tid været frustreret over omfanget af vanvidsbilisme.

I et stort nabokryds ved Åby Ringvej i Aarhus Vest har tre fodgængere – en kvinde på på 93 år, en kvinde 23 år og en kvinde 21 år – de seneste seks år mistet livet på grund af vanvidsbilisme i det samme kryds.

Kører uden kørekort

Den 23-årige kvinde var på en løbetur i oktober 2020, da hun blev påkørt og mistede livet. Det skabte stor debat i lokalområdet. Borgere efterlyste handling.

Formanden for det lokale fællesråd udtalte, at mange borgere især var oprørte over, at to stort set identiske dødsulykker kunne ske på to år.

Rådmand i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek (V) bekræftede over for TV 2 Østjylland, at særligt Aarhus Vest var ramt af vanvidsbilisme.

»Det handler om, at vi skal stoppe vanvidsbilisterne, inden ulykken indtræffer,« sagde han.

I selvsamme indslag udtalte Mohamad Tarek Younes:

»Jeg kører over for rødt hele tiden.«

Ifølge indslaget ville politiet sætte videoovervågning op i særligt belastede lyskryds. Kameraer skulle fotografere de bilister, som kører over for rødt.

Inden da havde det tilsyneladende ikke været tilstrækkeligt at frakende lokale vanvidsbilister deres kørekort. I 2018 udtalte den daværende politikommissær, Jens Espensen, til mitbrabrand.dk:

»Af de personer, vi i forvejen har kendskab til, er der ikke flere tilbage med kørekort. Men de kører jo alligevel, og så konfiskerer vi deres biler. Man tænker, at de på et tidspunkt må løbe tør for køretøjer. Men der er åbenbart flere der ude. Så vi bliver ved.«

Gårsdagens flugtbilist er stadig på fri fod, og Østjyllands Politi beder om hjælp til at finde Mohamad Tarek Younes.