OL-drømme for esport: Kan blive en disciplin

epa07139470 A person plays FIFA during the second edition of the Baloise International Gaming Show in Lausanne, Switzerland, 03 November 2018. The International Gaming Show, is an event dedicated to video games, gaming and eSport. EPA/ADRIEN PERRITAZ Fold sammen
Læs mere
Foto: ADRIEN PERRITAZ

Der blæser varme og positive vinde i retning mod esport.

På et møde i sidste uge i den schweiziske by Lausanne var den nye og meget populære sportsgren til diskussion i den Internationale Olympiske Komités (IOC) såkaldte International Federation-udvalg, hvor 200 af verdens mest betydningsfulde idrætsledere var indkaldt for at høre om, hvad der er oppe i tiden.

Blandt deltagerne var det danske IOC-medlem, Poul-Erik Høyer.

»Det er ikke så meget at udfolde om emnet endnu, men det er klart, at vi tænker på at lave en samarbejdsflade,« siger han på en skrattende telefonforbindelse fra Miami til B.T. og tilføjer:

»Der er endnu ikke snak om, at esport skal på det olympiske program. Kommer vi til at se et forløb, vil esport sandsynligvis først blive prøvet af ved ungdoms-OL,« siger Poul-Erik Høyer.

På mødet i Lausanne blev gruppen af idrætsledere orienteret om, at det internationale sejlsportsforbund har lavet et esport-program.

»Det følger de store sejladser. Blandt andet Americas Cup. Initiativet har haft relativ stor effekt på en del esport-interesserede. Det er en måde at gøre det på. For jeg tror ikke, at eksempelvis Counter-Strike som spil kommer på OL-programmet,« siger Poul-Erik Høyer.

Han finder diskussionen om, hvorvidt esport står foran en anerkendelse som idrætsgren både interessant og relevant.

»I sporten er der en hånd- til øje-koordination, der er meget skarp, og så er der en puls, der under stress-påvirkning kommer højt op,« siger Poul-Erik Høyer.

Han blev i fjor genvalgt som præsident for Det Internationale Badmintonforbund, BWF.

»Posten er min frem til 2021. Hvad der herefter kommer til at ske, må tiden vise. Det er lige tidligt nok for mig at melde noget ud nu,« siger Poul-Erik Høyer, der, med mindre andet bliver besluttet, vil være medlem af IOC i samme periode.

På spørgsmålet om, hvorvidt Poul-Erik Høyer er interesseret i at overtage kronprins Frederiks faste plads i IOC, når han engang bliver konge, og dermed ikke længere har mulighed for at være organisationens repræsentant i Danmark, er svaret mindre præcist.

»Det er ikke nogle spekulationer, jeg ønsker at medvirke i. Lige nu er jeg BWF's repræsentant i IOC, og det er jeg glad for,« siger Poul-Erik Høyer.