Ny FCK-rigmand har store ambitioner: Her er Ståle Solbakkens reaktion

Cheftræner for FCK Ståle Solbakken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Champions League skal være reglen snarere end undtagelsen for FC København, som bør kunne måle sig med klubber af FC Portos størrelse.

Sådan lød en del af visionen fra den nye stærke mand i FCK og Parken, rigmanden Lars Seier Christensen, som i dag præsenterede sine tanker bag sit indtog i Parken på et pressemøde.

FCK-træner Ståle Solbakken er positivt stemt over for den nye stærke mand i FC København.

»De oplysninger og den information, jeg har fået, er god. Så det er positivt. Det vigtigste er, at storaktionærerne er 'on the same page'. Og det virker det, som om de er,« siger Solbakken til B.T. efter dagens FCK-træning.

Ståle Solbakken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger.

»For to år siden, spillede vi to uafgjorte kampe mod FC Porto, så måske er vi ikke så langt væk fra dem,« joker FCK-træneren i forhold til Lars Seier Christensens konkrete udmelding om FC Porto.

»På nogle parametre er de to klubber da sammenlignelige, i og med at begge klubber skal vinde, men også samtidig sælge og udvikle spillere,« fortsætter han.

Men her stopper lighederne også, siger Solbakken, som mener, at FCK fortsat har langt op til FC Porto, som i aftes kvalificerede sig til kvartfinalen i Champions League.

»Deres budget er nok syv-otte gange større end vores. Ja, måske 10 gange så stort. Så den største forskel er jo, at de har flere andedamme at fiske i, end vi har, i forhold til at hente spillere på grund af deres større økonomi. De har flere lag under sig, end vi har,« siger Ståle Solbakken, som fik følgende skudsmål med sig på det store pressemøde i Parken fra Seier Christensen:

Erhvervsmanden Lars Seier Christensen er den nye stærke mand i FCK. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard.

»Ståle kan være helt rolig. Jeg kommer ikke til at komme med gode råd til startopstillingen. Han behøver ikke frygte telefonopkald fra mig i pausen eller noget.«

Den nye storaktionær præsenterede på det velbesøgte pressemøde sine tanker og visioner bag sin involvering i de danske vicemestres moderselskab, hvor han har købt aktier for 222.693.600 kroner.

Dermed ejer rigmanden bag Saxo Bank 22,55 procent af aktierne i Parken Sport & Entertainment, der blandt andet ejer FC København.

»Jeg er her af flere grunde, men i høj grad for fodboldens skyld. FCK er Skandinaviens bedste hold, og jeg tror på, at vi på sigt kan komme op på en højere hylde. En gang i fremtiden skal Champions League være reglen og ikke undtagelsen. Og jeg ser ingen grund til, at man ikke skal kunne gå videre fra gruppespillet.« lød det fra 56-årige Seier Christensen, som dog afviser at skyde ekstra penge i projektet, som det ser ud nu.

Hør seneste episode af B.T.s podcast 'Transfervinduet' herunder, og husk, du også kan høre den i vores helt nye app HER