Novo/CEO: Lancerer nye ambitioner for 2025

Arkivfoto: Novo Nordisk er på sporet af sine finansielle mål og introducerer nu en række ambitioner for årene frem mod 2025. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Novo Nordisk er på sporet af sine finansielle mål og introducerer nu en række ambitioner for årene frem mod 2025.

En konkret målsætning om en gennemsnitlig vækst i driftsindtjeningen på 5 pct. erstattes med en formulering om, at Novo venter solid vækst i salg og indtjening.

De nuværende langsigtede mål, herunder en gennemsnitlig årlig vækst i driftsoverskuddet på 5 pct., ventes at blive opfyldt.

»Baseret på vores præstationer i år og på vores udsigter for i år venter vi at nå vores langsigtede mål ved udgangen af 2019, og vi introducerer i dag et nyt setup med strategiske ambitioner for 2025 som erstatning,« siger administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen onsdag på en kapitalmarkedsdag og uddyber:

»Jeg vil gerne understrege, at det ikke skyldes, at vi ikke kan nå vores mål. Vi er stadig komfortable med det. Men det er et for snævert perspektiv at operere under.«

Omdrejningspunkterne i den nye strategi er fire ambitioner. For det første vil Novo arbejde ud fra et klart mål om at være et respekteret selskab, der bidrager til samfundet.

Udviklingsafdelingen vil arbejde på at bringe innovative behandlinger til patienter med alvorlig kronisk sygdom, som eksempelvis diabetes.

Den kommercielle eksekvering vil også være i højsædet, og Novo understreger, at det ser solide vækstmuligheder på tværs af geografier og behandlingsområder.

»Vi har haft en situation, hvor vi mistede markedsandele, og det var simpelthen ikke acceptabelt for os. Så vi har brugt meget tid på at ændre fokus på det kommercielle område og ændre fokus på at vinde i konkurrencen - ikke bare at vinde målt på bundlinjen,« siger Lars Fruergaard Jørgensen.

Alt sammen summer det op til forventninger om solid vækst i omsætning og driftsindtjeningen i de kommende år.

/ritzau/FINANS