Nordic Capital overvejer frasalg af skuffende Bladt Industries

Kapitalfonden Nordic Capital har gået med overvejelser om at sælge Bladt Industries, efter at virksomheden i en årrække har skuffet kapitalfonden.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Den aalborgensiske projektvirksomhed, som blandt andet producerer stålfundamenter til havvindmøller, oplevede sidste år et kraftigt fald i omsætningen - dog i kombination med en mindre stigning i indtjeningen.

Bladt Industries er storleverandør til Vestas.

Da markedet for havvind forventes at vokse markant i de kommende år, har Nordic Capital gode vilkår for at kunne frasælge projektvirksomheden.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger har Nordic Capital hyret M&A-rådgivere fra FIH Partners til at vejlede om, hvorvidt det er bedst at sælge Bladt Industries, eller om kapitalfonden bør vente grundet forventningerne om et voksende havvindmarked.

Hverken Nordic Capital eller Bladt Industries' topchef, Klaus Steen Mortensen, kommenterer oplysningerne i avisen, men topchefen kan i stedet fortælle, at der i de kommende år er udsigt til høj aktivitet.

»Vi har en fin ordrebeholdning lige nu, og den arbejder vi på at få udvidet. Vi kigger ind i en fremtid, hvor ordrebeholdningen i hvert fald strækker sig forbi 2020,« siger topchefen til Jyllands-Posten Erhverv.

/ritzau/FINANS