NKT-salg af Photonics kan indbringe milliardbeløb

En skuffende indtjening og et dårligt timet opkøb har fået NKT til at overveje et frasalg af Photonics-divisionen, som vil høvle en stor del af kabelselskabets gæld.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

NKT Photonics, der blandt andet producerer optiske komponenter og lasere, vurderes ifølge analytikere at kunne indbringe NKT 250-300 mio. euro - svarende til cirka 2 mia. kr.

Beløbet, der svarer til godt halvdelen af NKT's markedsværdi, vil utvivlsomt lande på et tørt sted for kabelproducenten, hvis gæld i øjeblikket tårner sig op.

For selv om NKT ifølge Jyllands-Posten Erhverv burde ride på en bølge af megatrends som et kraftigt voksende marked for havvind og en generel elektrificering i Europa, har investorerne gang på gang modtaget skuffende meldinger fra selskabet.

Onsdag var ingen undtagelse, da NKT i sit regnskab for tredje kvartal igen måtte nedjustere forventningerne til årets resultat som konsekvens af svaghed i både kabel- og Photonics-divisionen.

»Investorerne er vant til, at NKT ikke ligefrem overstrømmer investorerne med gode meddelelser. 2020 bliver endnu et overgangsår før de ordrer, som selskabet har vundet de seneste måneder, på et tidspunkt begynder at vise sig i indtjeningen,« skriver Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, til Jyllands-Posten Erhverv.

NKT-aktien startede torsdagens handel med at falde tungt, men endte dagen med et plus på 3,4 pct. Fredag fortsætter aktien frem med 3,8 pct. til 137,90 kr.

/ritzau/FINANS