Middagsaktier: Novozymes sprinter fra resten i ellers rødt marked

Arkivfoto: Novozymes i Bagsværd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Den negative stemning har bidt sig fast i det danske marked onsdag middag, hvor Novozymes efter en løftet anbefaling fra Citi dog undgår at blive en del af det kedelige selskaber og i stedet stiger til vejrs i eliteindekset.

Det danske C25-indeks falder samlet set 0,1 pct. til indeks 1204,05.

»Overordnet set har vi en negativ stemning i dag, som egentlig følger op på Asien her til morgen, og det skyldes handelskonflikten, som tog en drejning i aftes, i forbindelse med at USA meddelte, at Senatet har vedtaget en lov, hvor man egentlig effektivt støtter op om demonstranterne i Hongkong. Det har skabt lidt dårlig stemning.«

»USA har også sagt, at det er svært at underskrive en aftale med Kina, hvis demonstrationerne bekæmpes med vold. Det har skabt noget ny nervøsitet, som viser sig i markedet,« forklarer Christian Thatje, der er senioraktiehandler i Sydbank.

Den sure stemning preller dog af på Novozymes-aktien, der stiger 2,3 pct. til 319,50 kr.

»Novozymes nyder godt af Citi's kommentar, som hæver dem til »køb«, og hvor Citi peger på, at de mener, at Novozymes godt kan nå sin guidance,« vurderer Christian Thatje.

I den modsatte ende af indekset finder man ved middagstid aktien i Maersk Drilling, som falder 1,9 pct. til 400,80 kr.

»Faldet kan forklares med, at de cykliske aktier er under pres i onsdagens handel, ligesom at olieprisen også var under pres tirsdag, hvilket kan tynge Drilling-aktien,« lyder vurderingen fra Sydbanks senioraktiehandler.

Novo holder kapitalmarkedsdag

Novo Nordisk holder onsdag kapitalmarkedsdag i Bagsværd, og her har medicinalselskabet gennemgået sin strategi og forretningsområder.

»Med danske øjne ser man jo på Novo, som holder kapitalmarkedsdag i dag. Der fastholder Novo sine langsigtede forventninger og går efter en markedsandel på over 30 pct. fra nuværende 28 pct. inden 2025 på diabetes. Så der er egentlig nogle positive meldinger derfra,« siger Christian Thatje.

Medicinalaktien falder dog 0,3 pct. til 383,20 kr.

Før åbningen onsdag har markedet fået opdaterede data for salget af Genmabs kræftmiddel Darzalex i oktober. Det steg til 174,7 mio. dollar - eller omkring 11 pct. mere end måneden før, hvor det solgte for 156,9 mio. dollar.

Udviklingen var stort set som ventet af senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank. Han havde estimeret et salg på 174,8 mio. dollar.

Derudover har EU-Kommissionen givet Genmab markedsføringstilladelse til Darzalex i kombination med kræftmidlet Revlimid og Dexamethasone til behandling af voksne med nydiagnosticeret knoglemarvskræft.

Genmab-aktien går onsdag frem med 0,3 pct. 1512,50 kr.

Analysehuse retter til

Aktien i Danske Bank taber i middagshandlen 0,9 pct. til 90,30 kr.

Det sker, efter at britiske Barclays har sænket sit kursmål for aktien til 131 kr. fra 139 kr. Kursmålet ligger stadig et godt stykke over den nuværende kurs, og det berettiger da også fortsat til anbefalingen »overvægt«, viser Bloomberg News.

Også for Demant fortsætter justeringerne af kursmål og anbefalinger. Onsdag morgen er det den amerikanske storbank JPMorgan, der i hælene på Demants periodemeddelelse mandag har hævet kursmålet for aktien til 198 kr. fra 187 kr., men gentaget anbefalingen »neutral«.

Demant-aktien falder 0,4 pct. til 197,55 kr.

DSV Panalpina har fået konkurrentnyt fra Kuehne + Nagel, der fortsætter med at styrke sit netværk med erhvervelsen af hollandske Rotra, der har en årlig omsætning på den anden side af 100 mio. euro. Købet, der betegnes som endnu et strategisk skridt for Kuehne + Nagel, følger i hælene på det nylige køb af østrigske Jöbst. Den danske logistikaktie stiger 0,6 pct. til 739 kr.

Sidepapirer med regnskaber og opjustering

Dagens danske selskabsregnskaber er kommet fra Vestjysk Bank og Prime Office, og så har Cbrain også sneget sig ind med en opjustering af forventningerne til 2019.

Cbrain, hvor aktien efter nyheden stiger 10,2 pct. til 51,80 kr., ser nu omsætningen vokse med 12-17 pct. i 2019, hvor der tidligere var ventet en omsætningsvækst på 10-15 pct.

Cbrain annoncerede mandag, at selskabet har fået hul igennem til det store amerikanske marked med sin første ordre nogensinde, og ordren er en af grundene til, at Cbrain onsdag har kunnet glæde investorerne med en opjustering.

Hvor stor en del af onsdagens opjusteringen som skal tilskrives den amerikanske ordre, vil selskabets topchef, Per Tejs Knudsen, ikke uddybe.

Salget af aktierne i Sparinvest Holdings var med til at løfte Vestjysk Banks resultat markant i årets tredje kvartal. Det viser bankens regnskab for perioden, der er blevet offentliggjort onsdag morgen.

Aktiesalget gav en gevinst på 142 mio. kr., hvilket var med til at løfte bankens basisresultat før nedskrivninger til 248 mio. kr. Det var et massivt løft fra samme periode af 2018, hvor resultatet var 91 mio. kr.

Bankaktien falder 0,9 pct. til 3,48 kr.

Prime Office oppræciserer i sit regnskab forventningerne til hele året og venter nu et resultat af primær drift og overskud før skat og værdireguleringer i den øvre ende af tidligere udmeldte intervaller på henholdsvis 88-102 mio. kr. og 62-76 mio. kr.

Selskabets aktie stiger 0,6 pct. til 179 kr.

/ritzau/FINANS