Matas: Væksten kom hurtigere end forventet

Gregers Wedell-Wedellsborg Matas Fold sammen
Læs mere
Foto: PR www.miklosszabo.com

Matas har justeret et af sine langsigtede finansielle mål, da væksten ifølge administrerende direktør Gregers Wedell-Wedellsborg er kommet hurtigere end ventet.

Matas ser en positiv underliggende omsætningsvækst i hele perioden frem til slutningen af selskabets strategiperiode i regnskabsåret 2022/2023, og det er en fremrykning, da selskabet tidligere ventede, at den underliggende omsætningsvækst senest ville være positiv i regnskabsåret 2020/2021.

»Vi har fremrykket det med et år, da vi tidligere forventede, at det senest var i 2020/21. Vi har allerede i det år, vi lige er gået igennem, haft positiv underliggende omsætningsvækst, og vi venter det også for det kommende regnskabsår. Så væksten kom hurtigere, end vi havde forventet,« siger Gregers Wedell-Wedellsborg i forbindelse med årsregnskabet til Ritzau Finans.

Den underliggende omsætningsvækst for regnskabsåret 2018/2019 endte på plus 0,5 pct. Direktøren peger på, at det særligt er væksten på det digitale område, som er gået bedre end ventet, og blandt andet købet af Firtal Group har hjulpet omsætningsvæksten på det digitale område.

I fjerde kvartal stod den digitale omsætning for 11 pct.

I indeværende regnskabsår for 2019/20 venter selskabet en underliggende omsætningsvækst på 0,5-2,5 pct. inklusive helårseffekten af tilkøbte Firtal Group.

Selskabet er dog mere konservativ med sine forventninger til EBITDA-marginen før særlige poster, hvor selskabet venter 14-15 pct. mod 15,5 pct. realiseret i 2018/19.

I følge Gregers Wedell-Wedellsborg skyldes det, at der skal tilføres ressourcer til de nye vækstområder herunder det digitale.

»På butikssiden har vi testet næste generation af vores klassiske Matas-koncept, og vi har besluttet, at vi vil modernisere minimum 30 butikker i indeværende regnskabsår. På det digitale område er det en forlængelse af det, vi har gjort i år: Hurtigere levering, bedre oplevelse på nettet og et større sortiment på online.«

/ritzau/FINANS