Magasin fjerner med øjeblikkelig virkning russisk sportsmærke fra hylderne efter fejlvurdering

Magasin retter fejl og fjerner russisk sportsmærke fra alle hylder i stormagasinets butikker og på magasin.dk.

Stormagasinkæden Magasin havde taget beslutning om fortsat at sælge russisk sportsmærke på forkert grundlag, skriver de til Berlingske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stormagasinkæden Magasin du Nord har med øjeblikkelig virkning fjernet alle produkter fra det russiske sportsmærke Demix, såvel online som i butikkerne.

»Magasin tager på det kraftigste afstand til krig, og vores tanker går til alle dem, som situationen i Ukraine berører. Derfor har vi besluttet, at vi på nuværende tidspunkt indstiller salget af brandet Demix,« skriver indkøbsdirektør Esben Haugaard i en mail til Berlingske mandag.

Beskeden var dog en anden dagen forinden, da flere kunder i kommentarsporene på opslag på Magasins Facebook-side pointerede, at Magasin solgte Demix, som var russisk.

Her lød beskeden, at de havde undersøgt det pågældende brand, og da det ikke er produceret i Rusland, lavede de på daværende tidspunkt ingen ændringer.

Magasin har tidligere meldt ud, at de fjernede alle Ecco-sko fra virtuelle og fysiske hylder på grund af det danske skobrands fortsatte tilstedeværelse i Rusland med 250 åbne butikker.

Da Berlingske skriver for at høre om overvejelserne bag fortsat at sælge Demix, når man tidligere har valgt at fjerne Ecco-sko fra hylderne, vender de tilbage med svaret om at have fjernet skoene. De beklager desuden den fejlvurdering, de i første omgang er kommet med til kunderne.

»Desværre var vores udmelding omkring Demix i sidste uge truffet på et forkert grundlag, fordi vi der ikke havde alle informationer at gå ud fra. Da vi bliver opmærksomme på det, retter vi selvfølgelig vores fejl og tager Demix af hylderne øjeblikkeligt. Tingene udvikler sig i øjeblikket løbende, og vi vurderer situationen fra dag til dag,« skriver indkøbsdirektør Esben Hougaard i en mail til Berlingske.