Landsholdskollegaer om Eriksen-rygter: 'Han passer ind over alt'

Pressemøde med DBU det danske fodboldlandshold på Hotel Clarion. Christian Eriksen Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Landsholdets ultimative superstjerne Christian Eriksen bliver gang på gang rygtet til særligt Real Madrid.

Mandag samlede landsholdet sig forud for de forestående kampe mod Kosovo og Schweiz, og Eriksens kollegaer er da heller ikke i tvivl om Tottenham-spillerens evner.

Det gælder blandt andre Ajax-spilleren Lasse Schöne. Han har tidligere spillet sammen med Eriksen i Ajax, ligesom han for nyligt sparkede Real Madrid ud af Champions League med et overdådigt frisparksmål.

»Det er mange spekulationer, og han spiller stadig i Tottenham. En spiller af hans kaliber ville passe ind over det hele, tror jeg. Han passer godt ind i Holland, han passer godt ind i England, så jeg tror bestemt, han ville passe godt ind i Spanien eller Italien, eller hvor han nu ender,« siger han til B.T.

Schöne spillede for nylig mod Real Madrid. De kunne godt bruge en kreatør, mener han. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang.

Nu var du selv med til at nedlægge Real Madrid. Hvad kunne du mærke, at de manglede?

»Man kunne mærke, at de manglede deres styrmand Sergio Ramos (som var ude med karantæne, red.), som er uden for kategori. Han er lederen og tager de rigtige beslutninger. Det kunne man mærke. Men selvfølgelig - en kreatør på midten, det kunne de også godt bruge.«

Lasse Schöne og Ajax vandt 1-4 i Madrid og vandt samlet med 5-3 over de forsvarende Champions League-vindere.

Også landstræner Åge Hareide blev spurgt ind til Christian Eriksens fremtid. Men han har ikke snakket med den danske kreatør om de mange rygter, siger han.

Åge Hareide snakker ikke med Eriksen om transferrygter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang.

»Ingenting. Jeg blander mig aldrig i, hvad spillere og agenter har gang i. Christian er så professionel, at han gør sit arbejde i Tottenham, hvor han har kontrakt to år endnu. Det er vigtigt. Nu er det landsholdet, og det eksisterer, uanset hvor han spiller, så det fungerer fint.«

Du kender hans kvaliteter. Ville han kunne begå sig i La Liga?

»Hvis det skulle ske, kan Christian spille over alt. Det er intet problem.«

Landsholdskaptajnen Simon Kjær spiller til daglig i spanske Sevilla og har dermed mødt de mægtige madrilenere flere gange. Han har en stor tro på Eriksens evner.

Han passer ind over alt, siger Simon Kjær, som ellers ikke vil udtale sig om rygterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang.

»Christian, han passer ind i alle klubber i hele verden. Men jeg skal ikke kommentere på hans fremtid. Det er der én, der beslutter, og det er Christian selv.«

Men når du kigger på ham og så på Real Madrid, er det så sådan en styrmand som ham, de mangler?

»Hvad de mangler og ikke mangler, vil jeg ikke kommentere på. Jeg vil mene, at Luca Modric og Toni Kroos er nogle dygtige spillere. Som jeg sagde før, vil han passe ind alle steder. Det bliver spændende at se, hvad der sker med Christian,« siger Simon Kjær.

Hovedpersonen selv var ikke meget for at snakke om de mange rygter, da han stillede op til interview.

»Jeg gider ikke snakke om alt det der,« siger han og uddyber:

»I skriver bare alt muligt alligevel, der er ikke nogen grund til at snakke om det. Jeg vil egentlig bare gerne fokusere på landsholdet og være her, hvis det er okay.«

Eriksen har kontraktudløb med Tottenham i sommeren 2020, og derfor har han gode kort på hånden: Hans pris på markedet falder, da han kan smutte gratis næste sommer. Derudover kan han formentlig skubbe sin løn højere op, såfremt han forlænger med Tottenham.