Kemigigant vil investere milliarder i alternativer til glyfosat

FILE PHOTO: The so-called "Chempark", the main plant and headquarters of German pharmaceutical and chemical maker Bayer AG is pictured along western Europe's most important waterway in Leverkusen, Germany, May 14, 2019. REUTERS/Wolfgang Rattay/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Wolfgang Rattay

Den tyske kemigigant Bayer AG, som i øjeblikket står over for en bølge af retssager relateret til selskabets ukrudtsmiddel Roundup, der indeholder glyfosat, planlægger at investere omkring 5 mia. euro, svarende til 37,3 mia. kr., til at udvikle nye herbicider, som er kemiske stoffer, der bruges til at bekæmpe ukrudt, over det næste årti.

Derudover oplyser Bayer, at selskabet er åbent over for offentlig granskning, når det tager hul på arbejdet med at få genregistreret glyfosat i Europa, da selskabet gerne vil imødekomme bekymringer.

Det skriver Bloomberg News.

»Mens glyfosat fortsat vil spille en vigtig rolle i landbrug og Bayers portefølje, er selskabet dedikeret til at kunne tilbyde flere muligheder for producenter,« skriver Bayer fredag i en meddelelse.

Forskere, journalister og ngo'er får mulighed for at deltage i den kommende genregistrering i EU, når processen starter senere på året, tilføjer Bayer.

/ritzau/FINANS