Hvem skal spille »Hobbitten« i sommerens store friluftsforestilling? Se det overraskende valg

Det Kongelige Teater har løftet sløret for, hvem der skal give liv til Bilbo Sækker, Gandalf og alle de andre kendte skikkelser i sommerens stort anlagte teatershow »Hobitten« i Dyrehaven.

Ian McKellen spillede Gandalf i filmatiseringerne af Tolkiens bøger. Nu får han en dansk kollega i Dyrehaven. Fold sammen
Læs mere
Foto: WARNER BROS

Det Kongelige Teater har sat navne på nogle af de skuespillere, der skal give liv til de kendte figurer i dramatiseringen af J.R.R. Tolkiens fantasyepos »Hobbitten«, når det store teatershow har premiere til maj.

Forestillingen bliver sat op som den næste i rækken af stort anlagte friluftsforestillinger på teatret i Dyrehaven med teaterchef Kasper Holten som den, der fra instruktørstolen skal herse med hobbitter, dværge, troldmænd og orker.

Hovedrollen som den ellers så fredelige Bilbo Sækker, der får sin rolige hverdag forstyrret og må drage ud på en farefuld mission, skal overraskende spilles af en kvinde - Signe Egholm Olsen.

Hobbitter er jo nogle små størrelser, og Signe Egholm Olsen er -  ifølge skuespillerens egen hjemmeside - 1, 70 meter høj. Til gengæld opretholder man illusionen ved at lade kollegaen Kasper Leisner spille troldmanden Gandalf, der ledsager Bilbo på store dele af den livsfarlige færd. Han er nemlig 2,1 meter høj.

Signe Egholm Olsen skal spille titelrollen i »Hobbitten.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Med på rollelisten er også bl.a Jens Jørn Spottag, der skal give liv til dværgeanføreren Thorin Egeskjold, Peder Holm Johansen, Bjarne Antonisen, Morten Brovn, Lucia Vinde Dirchsen og Peter Gilsfort. Kim Witzel er scenografen, der skal forvandle Dyrehaven til Tolkiens Midgård. Dukker, der skal spille sammen med skuespillerne, vil blive en del af konceptet.

Seksårig aftale

Hundredtusindvis af tilskuere har gennem årene oplevet stort anlagte teaterforestillinger i Dyrehaven. Det begyndte med »Elverhøj« i kulturbyåret 1996, hvor man genoptog en gammel tradition med teater under åben himmel i Ulvedalene. Siden har repertoiret skiftet fra nationalromantiske klassikere til nyskrevne dramatiseringer af eventyrhistorier som »Ivanhoe«, »Robin Hood« »Kong Arthur« og »Røde Orm«.

»Hundredtusindvis af tilskuere har gennem årene oplevet stort anlagte teaterforestillinger i Dyrehaven«


En seksårig aftale mellem Det Kongelige Teater og Lyngby-Taarbæk Kommune fra 2017 sikrer, at der nu kan spilles kæmpeteater hvert andet år, mod tidligere hvert tredje, i Dyrehaven, som indimellem skal have tid til at hente kræfter efter alle de mange besøgende teatergæsters skovtur. Traditionen fortsætter altså minimum både næste år og i 2022.

Siden 2017 har teatrets store udendørsforestillinger også kunnet ses ved Moesgaard Museum i Aarhus, hvor det er planen at vise Tolkien-forestillingen i sommeren 2021.

»Hobbitten« har premiere 22. maj.

Skuespillerne Signe Egholm Olsen,  Lucia Vinde Dirchsen, Bjarne Antonisen, Kasper Leisner, Peder Holm Johansen og Martin Bo Lindsten var mødt op, da nationalscenen præsenterede holdet bag »Hobbitten« i Dyrehaven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann.