Glunz: Bestyrelsen anbefaler at takke nej til tilbud fra Heliograph

Bestyrelsen i Glunz & Jensen anbefaler selskabets aktionærer at takke nej til det tilbud, som tyske Heliograph har fremsat.

Glunz & Jensen, leverer udstyr til emballageindustrien og den grafiske industri, er en af de mange danske virksomheder, der mærker, at kunderne er tilbageholdende. Keld Thorsen er CEO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

I meddelelsen skriver selskabets bestyrelse, at det er af den opfattelse, at det pligtmæssige tilbud indebærer flere ulemper end fordele for aktionærerne i selskabet.

»Tilbudskursen er lav og afspejler efter bestyrelsens vurdering ikke en rimelig værdiansættelse af Glunz & Jensen«, lyder et af punkterne i meddelelsen.

Derudover fremhæver bestyrelsen, at tilbudskursen ikke indeholder en overtagelsespræmie.

»Der vil ikke være mulighed for at deltage i en mulig fremtidig værditilvækst i selskabet herunder muligheden for at acceptere et alternativt købstilbud på et senere tidspunkt,« skriver bestyrelsen.

Aktionærerne i Glunz & Jensen blev i slutningen af april præsenteret for et tilbudsdokument, i forbindelse med at tyske Heliograph Holding tidligere på måneden havde nået en ejerandel på 33,35 pct. af den samlede aktiekapital.

Med aktieopkøbene fik Heliograph »kontrol« over Glunz & Jensen, hvilket udløste en lovbestemt forpligtelse til at fremsætte det pligtmæssige købstilbud.

Tilbudskursen lød på 44,40 kr. og svarer til den højeste pris, som Heliograph har erhvervet aktier til i selskabet i de sidste seks måneder.

Af tilbudsdokumentet fremgik det, at tilbudsgivers hensigt var, at driften af Glunz & Jensen skulle fortsætte i henhold til den strategi og de planer, som selskabet aktuelt har offentliggjort.

Tirsdag ved 9.30-tiden ligger Glunz & Jensen-aktien uændret i 47 kr.

/ritzau/FINANS