Forsvaret vil rekruttere gamere

CITATHISTORIE: Unge gamere har gode forudsætninger for at bruge deres erfaringer fra computerspil til en række jobs i forsvaret. Derfor går forsvaret nu aktivt på jagt efter computerspilseksperter

Forsvaret har indledt et samarbejde med forbundet for elektronisk sport, Esport Danmark, Arkivbilledet forestiller deltagere i esportsfestivalen Geeks Gone Wild ses her i Gigantium Aalborg sidste år. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det danske forsvar er på jagt efter unge med meget erfaring fra computerspil. Det skyldes, at de ofte har udviklet evner, som er i høj kurs i flere af Forsvarets job og uddannelser, såsom rumlig intelligens, strategisk sans, hurtige reaktioner og samarbejdsfærdigheder, skriver DR Nyheder.

Major og sektionschef Anders Bech for Forsvarsministeriets Personalestyrelse siger til DR, at man nu har indledt et samarbejde med forbundet for elektronisk sport, Esport Danmark, for bedre at kunne få udbygge det gensidige kendskab mellem gamere og forsvaret.

»Vi har erfaret, at gamerne har hurtige reaktionsevner, er gode til at skabe overblik i pressede situationer og har blandt andet forstærkede visualiseringsevner i forhold til almindelige unge. Alle evner vi virkelig godt kan bruge,« siger Anders Bech.

I første omgang vil de unge blive afprøvet som potentielt kommende flyveledere, piloter eller radar-operatører. Målet er at skaffe flere dygtige ansøgere til de pågældende uddannelser

Flyveleder og tidligere gamer Alexander Hundegger er en af de unge, som Forsvaret  gerne vil have flere af. Lige nu har han overblikket over det midtjyske luftrum fra kontroltårnet i Karup. Førhen var det i spilverdener som Counter Strike eller Battlefield, han brugte sine evner.

»Jeg synes det giver rigtig god mening, for der er mange af de kompetencer man bruger som computerspiller, man også kan bruge i flyvelederfaget,« siger Alexander Hundegger til DR.

En markedsføring af flyvelederuddannelsen blandt gamere har tidligere vist sig at skaffe kvalificerede aspiranter, og den indsats vil forsvaret nu brede ud i større skala.