FNs generalsekretær taler på kæmpe borgmestermøde i København i næste uge

Antonio Guterres, FNs topchef, kommer til København på fredag for at tale på det globale borgmestertopmøde C40.

Det store og grønt orienterede C40-borgmestertopmøde i København i den kommende uge bugner i forvejen af en lang række prominente deltagere.

Men nu får topmødet et yderligere boost med deltagelse af ingen ringere end FNs generalsekretær Antonio Guterres.

Det bekræfter C40-medieteamet i en pressemeddelelse, der er sendt til Berlingske.

»Generalsekretæren vil deltage i C40 World Mayors Summit for at vise sin støtte til den enorme indsats, der bliver gjort af storbyer, af hvilke mere end 100 har forpligtet sig til netto nuludledninger i 2050,« hedder det.

Antonio Guterres vil på fredag holde tale på topmødet, der overvejende finder sted i Tivoli Congress Center, under emnet: »The future we want is inclusive – and climate action must lift everyone up«.

I forvejen har over 70 borgmestre fra storbyer verden over meldt deres ankomst, herunder New Yorks Michael Bloomberg, Paris’ borgmester Anne Hidalgo og borgmestre fra betydningsfulde metropoler som Los Angeles, Jakarta og New Delhi.

Endvidere får topmødet deltagelse af den forhenværende amerikanske vicepræsident Al Gore og af det kendte, åbenmundede og bare 29-årige New York-medlem af den amerikanske kongres Alexandria Ocasio-Cortez.

C40-gruppen af storbyer har fokus på at bekæmpe klimaforandringer og fremme handlinger, der reducerer udledninger og klimarisici. Berlingske dækker begivenhederne i den kommende uge.