Europæiske aktier: Britisk Coloplast-rival dratter til bunds i ellers positivt marked

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I et ellers positivt europæisk aktiemarked er der mandag eftermiddag stryg til britiske Smith & Nephew, som konkurrerer med danske Coloplast på området for sårpleje.

Selskabets aktie falder 4,1 pct. på børsen i London, efter at det er kommet frem, at Smith & Nephew skal være i forhandlinger om at overtage amerikanske Nuvasive for mere end 3 mia. dollar.

Men, som Michael Jungling, analytiker hos Morgan Stanley, skriver i et notat ifølge Bloomberg News, så vil Nuvasive ikke tilbyde et stærkt strategisk rationale for Smith & Nephew, og den vurdering ser investorerne altså ud til at dele ud fra kursreaktionen.

Kursfaldet til det britiske selskab er dog langt fra nok til at forhindre grønne indeks i hverken Storbritannien eller det samlede Europa, da det britiske FTSE 100-indeks stiger 0,5 pct., og det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,8 pct. - i øvrigt med Smith & Nephew som den mest faldende aktie.

Mest stigende aktie i det brede europæiske indeks er den italienske bank Banco BPM om stiger 7,6 pct. Det sker, efter at banken har fortalt, at den mere end lever op til kravene fra Den Europæiske Centralbank (ECB), som i sidste uge foretog et kapitaleftersyn hos italienerne.

Positiv stemning er der også omkring den tyske rejsegigant TUI, som stiger 3,8 pct. efter at have fået genoptaget dækning af Bank of America Merrill Lynch med anbefalingen "køb". Det sker dagen før, at TUI præsenterer regnskab for første kvartal.

/ritzau/FINANS