Brøndby udpeger ny træner: Retov står i spidsen resten af sæsonen

Fodboldklubben Brøndby IF har valgt at stoppe samarbejdet med cheftræner Alexander Zorniger med øjeblikkelig virkning. Ebbe Sand og Alexander Zorniger ved Pressemøde i Laudrup Lounge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Ebbe Sand har nu peget på manden, der skal overtage tøjlerne på Vestegnen, efter Alexander Zornigers fyring.

Og det bliver klubbens assistenttræner Martin Retov, der får tjansen resten af sæsonen. Det oplyser Brøndby IF tirsdag eftermiddag.

»Brøndby IF har i dag indgået aftale med Martin Retov om, at Martin Retov overtager cheftrænerstillingen frem til afslutningen af den igangværende sæson,« lyder det fra klubben fra Vestegnen i en meddelelse.

Mandag formiddag blev Alexander Zorniger fyret, og her lød det fra klubbens sportsdirektør Ebbe Sand, at man senest onsdag ville komme med en udmelding omkring trænersituationen, men den er altså allerede kommet nu.

Martin Retov (tv.) skal stå i spidsen for Brøndby-mandskabet resten af sæsonen. Fold sammen
Læs mere
Foto: GONZALES PHOTO THOMAS RASMUSSEN.

Klubben oplyser, at Martin Retov kommer til at indgå i et tæt samarbejde med Matthias Jaissle.

»Både Martin Retov og Matthias Jaissle har gjort et rigtig godt arbejde som assistenttrænere for Alexander Zorniger. Han valgte de to som assistenter, fordi de begge er professionelle og dygtige trænere, som kender spillertruppen indgående,« siger Ebbe Sand til klubbens hjemmeside og fortsætter:

»Det har ikke ændret sig over natten, og det var vigtigt for os, at den midlertidige trænerløsning ikke skulle bruge dage og uger på at lære staben, spillerne og vores måde at spille på at kende, for det er fire vigtige uger, der ligger og venter foran os,« siger sportsdirektøren, som understreger, at han er helt tryg ved at overlade truppen til Martin Retov og Matthias Jaissle.

Martin Retov er 38 år gammel. Han kommer fra en stilling som assistenttræner i Brøndby IF. Han har tidligere været U17-træner i AGF og Brøndby IF.

Alexander Zorniger blev fyret mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang.

Som spiller var han med til at vinde guldet med Brøndby IF i 2005, hvor han var en bærende kraft på midtbanen.

Han spillede i klubben fra 2002 til 2008, hvorefter han kom til Hansa Rostock, inden han sluttede sin aktive karriere med fem sæsone i AC Horsens.

Den første opgave for Retov bliver søndag, hvor Brøndby IF møder Randers FC. En kamp der kommer efter, Brøndby blot har fået ét point i forårets første to kampe.

Og det var også de sportslige præstationer, der var baggrunden for fyringen af Alexander Zorniger, fortalte Ebbe Sand på mandagens pressemøde.

Hvem der skal overtage tøjlerne permanent vides derfor endnu ikke, men ifølge B.T.s oplysninger jagtede Brøndby allerede i efteråret Kasper Hjulmand, der stopper i FC Nordsjælland efter denne sæson. Det kan du læse mere om her.