Brexit: Storbritannien er fanget i ingenmandsland, mener topøkonom

Brexit har fanget den britiske økonomi i et »ingenmandsland« med udsigt til den svageste økonomiske vækst siden anden verdenskrig, advarer en tidligere seniorlovgiver fra Bank of England.

»Storbritanniens økonomi vil halte i et stykke tid, indtil brexit-forhandlingerne er løste. Jeg kan se Storbritannien være i dette limbo i et godt stykke tid - og afgjort indtil de sene 2020'ere,« siger han til The Guardian. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE

Det skriver The Guardian.

Advarslen kommer fra Andrew Sentance, der tidligere har siddet i den britiske centralbanks pengepolitiske komité.

»Storbritanniens økonomi vil halte i et stykke tid, indtil brexit-forhandlingerne er løste. Jeg kan se Storbritannien være i dette limbo i et godt stykke tid - og afgjort indtil de sene 2020'ere,« siger han til The Guardian.

Advarslen kommer, efter at The Guardians brexit-panel har afsløret en større vækstforøgelse ved årets start, der er forårsaget af en øget hamstring i forbindelse med 29. marts, hvor Storbritanniens skilsmisseaftale oprindeligt skulle være trådt i kraft. Den er nu udsat til udgangen af oktober.

Det frygtes af flere, at den hidtil midlertidige brexit-situation er blevet gjort til en strukturel del af den britiske økonomi, hvilket har sendt det britiske pund ned over de sidste måneder og givet udsigt til vanskelige forhandlinger, der vil sætte sig på den britiske vækst.

/ritzau/FINANS