Barnet er blevet voksen – sådan da

40 år torsdag. Den spanske golfspiller Sergio Garcia er trådt ind i rækken af store spanske golfstjerner. Men han har senest haft problemer med sit temperament.

Sergio Garcia spillede i starten af december sidste år Australian Open på Australian Golf Club i Sydney. Turneringen blev vundet af den lokale stjerne, Matt Jones.. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER PARKS

Den spanske golfspiller kan se tilbage på 35 sejre som professionel. Og blandt dem er karrierens største trofæ, sejren i US Masters på den legendariske Augusta-bane i Georgia 2017.

Sergio Garcia begyndte allerede som treårig at svinge med golfkøllen, da hans far, der var professionel golfspiller, tog ham med ud på græs.

Den lille fyr havde tag om spillet og vandt sit første klubmesterskab som 12-årig, og fire år senere satte han rekord som den yngste spiller nogensinde til at klare cuttet i en turnering på den europæiske golftur.

Store forventninger

Hermed trådte han ind i rækken af store, spanske golfstjerner som Seve Ballesteros, José Maria Olazàbal og Miguel Àngel Jiménez, selv om han mange år måtte finde sig i kælenavnet »El Niño« (»Barnet«). 9. januar fylder han 40 år.

Forventningerne til, at han skulle gøre de spanske legender kunsten efter var store, og de blev indfriet nærmest fra dag 1, da han blev professionel i 1999 efter at have fået den laveste score for en amatør i en Masters-turnering, og den første sejr på Europa Tour'en kom allerede samme år i Irish Open. 2001 vandt han sin første sejr på amerikansk grund.

1999 kom han tillige for første gang på det europæiske Ryder Cup-hold, en plads han siden har bestridt i ni turneringer med 2010 som eneste undtagelse.

2017 fik han så sin hidtil største skalp – og den grønne jakke – på Augusta-banen, hvor han blev den tredje spanier til at vinde turneringen efter Ballesteros og Olazábal.

En glad Sergio Garcia i den grønne jakke og med Masters-trofæet i hænderne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rob Carr.

Garcia havde i sine yngre år et noget uortodoks sving og en vane med at gribe køllen og løsne taget adskillige gange, før han slog, hvilket affødte en del kritik, blandt andet fra publikum, der råbte, at han skulle spille bolden og højt optalte de gange, han greb om køllen.

Hertil svarede han: »Mit sving virker for mig, så hvorfor skulle jeg ændre det? Jeg foretrækker at have et naturligt sving og spille godt fremfor at have et perfekt sving og ikke spille godt.« Han har dog siden ændret sine vaner.

Ballade på banen

Men alligevel kom det sidste år i februar til en skandale, da han under en turnering i Saudi-Arabien blev diskvalificeret for med køllen at have revet græsset op på flere greens i vrede over sit spil i tredje runde.

I juli var den så gal igen, da han kastede en kølle efter sin caddie på grund af et dårligt slag under en turnering i Nordirland.

Efter optrinnet i Saudi-Arabien udsendte han en beklagelse på Instagram:

»Jeg undskylder over for mine fans og mine medkonkurrenter. Det, der skete, er ikke et eksempel til efterfølgelse, og det er ikke, hvem jeg virkelig er,« skrev den 39-årige spanier.

»Jeg er en følelsesladet spiller, og selv om jeg ser det som en stor styrke, så er det også en svaghed.«

Blomsten på Augusta

September sidste år var han dog tilbage og vandt KLM Open i Amsterdam med et slag færre end den 18-årige dansker Nicolai Højgaard. Det var spanierens 16. sejr på Europa Tour'en.

Privat blev golfspilleren 2017 gift med golfjournalisten Angela Akins, og 2018 blev de forældre til en datter, der fik navnet Azalea efter de berømte lilla blomster på Augusta National Golf Club.

Azalea er også navnet på banens 13. hul, hvor Garcia 2017 sikrede sig en par (de krævede fem slag for hullet), hvilket bragte ham tilbage i kampen mod engelske Justin Rose og hjalp Garcia til at vinde sit første major-trofæ.

Garcia er formand for sin hjembys fodboldhold, FC Borriol, nord for Valencia. Og har også boliger i Orlando, Florida, og Crans-Montana, Schweiz.