Amerikanske aktier: Apple trækker ned i rød start på Wall Street

De amerikanske aktier er startet i negativt terræn tirsdag, hvor mandagens høje humør over våbenhvilen i amerikanernes toldstrid mod Kina igen er gået i sig selv.

REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Shannon Stapleton

Det er den, blandt andet fordi investorerne er begyndt at spekulere på, hvad der mon vil ske, når den 90 dage lange pause i handelskrigen stopper.

Endnu tyder intet på, at parterne er så tæt på hinanden, at striden en gang for alle kan afblæses, og det har tirsdag givet røde aktier i Asien og en ligeledes negativ tendens i Europa.

Fra starten af handlen på Wall Street har den røde bølge også bredt sig til USA, og S&P 500-indekset falder med 0,2 pct., mens Nasdaq-indekset bakker 0,3 pct., og Dow Jones-indekset falder med 0,2 pct.

APPLE TRÆKKER NED EFTER SÆNKET ANBEFALING

Blandt enkeltaktierne er der negativt fokus til teknologikæmpen Apple, der har fået sænket sin anbefaling hos britiske HSBC til "hold" fra "køb".

Kursmålet er samtidig sænket til 200 dollar fra 205 dollar. HSBC ser en mætning i markedet for Apples produkter, og selskabet er i høj grad afhængig af at kunne tage højere priser for sine iPhones, vurderer finanshuset.

Aktien falder med 2 pct. til 181,12 dollar i den tidlige handel.

Der er også stadig enkelte regnskaber at forholde sig til. Tirsdag handler det blandt andet om discountkæden Dollar General, der skuffende måtte nedjustere sine forventninger efter et ellers pænt tredje kvartal 2018/19.

For hele regnskabsåret sigtes der nu efter en indtjening per aktie på 5,85-6,05 dollar, mens analytikerne inden regnskabet havde regnet med 6,11 dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Aktien falder med 5,6 pct. til 105,40 dollar fra start.

/ritzau/FINANS