Allerød-virksomhed vil være verdens største efter fusion.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sammenlægningen af de to høreapparatproducenter Widex og Sivantos skaber et samlet selskab helt oppe i verdenseliten med en estimeret global markedsandel på over 20 pct. - og dermed helt oppe i nærheden af både danske William Demant Holding og schweiziske Sonova.

Som organisation overhaler WS Audiology, som det samlede selskab nu hedder, dermed også klart både privatejede amerikanske Starkey og danske GN Hearing i størrelse.

Og muligheden for at blive en klar nummer et på verdensplan er helt afgjort til stede efter fusionen, lyder det fra Jørgen Jensen, der er blevet udnævnt som administrerende direktør for det fusionerede selskab.

»Hvis man træder et skridt tilbage, havde de to selskaber som selvstændige enheder ikke samme muligheder. Widex havde i hvert fald ikke muligheden for alene at skabe så meget vækst, at det kunne blive nummer et. Det ville Sivantos nok heller ikke have, men samlet set har vi muligheden,« siger topchefen på en telekonference fredag formiddag.

»For mig er det at være nummer et ikke kun et spørgsmål om omsætningen. Det handler om at have de bedste produkter, den bedste udvikling og de bedste folk. Når du har det, vil du helt naturligt også med tiden få den største omsætning og den bedste indtjening,« fortsætter Jørgen Jensen.

/ritzau/FINANS