Udlændinge skal være som os

Et stort flertal af danskerne mener, at udlændinge i Danmark overvejende skal leve efter danske normer, viser denne måling fra Gallup.

Foto: Morten Juhl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udlændinge i Danmark skal ikke leve efter deres hjemlands normer, mener et stort flertal af danskerne. I en meningsmåling fra TNS Gallup, foretaget for Berlingske, svarer 20 procent, at udlændinge i Danmark skal leve helt efter danske normer, mens langt hovedparten – 72 procent af danskerne – mener, at udlændinge 'overvejende' skal leve efter danske normer.

Her kan du købe adgang til selve datamaterialet bag meningsmålingen.

Det spørger vi bla. om:Hvordan er tonen i udlændingedebatten? Er tonen i udlændingedebatten med Søren Pind (V) som integrationsminister blevet bedre, værre eller er den uændret i forhold til da Birthe Rønn Hornbech var integrationsminister? Mener du at den tone, der er i udlændingedebatten i dag, hjælper eller modarbejder integrationen af udlændinge? I hvilken grad mener du, at indvandrere og efterkommere i Danmark gør nok for deres egen integration? Mener du, at indvandrere og efterkommere i Danmark skal leve efter normerne i deres oprindelsesland eller generelle danske normer?

Sådan præsenteres målingen: Du downloader meningsmålingen i en PDF-fil, som du kan gemme, så længe du ønsker. Meningsmålingen er gennemført 29. marts 2011. Data kan findes nedbrudt på kriterier som politisk tilhørsforhold, køn, alder og geografi.


Nu kan du downloade data bag meningsmålingen i PDF-format til venstre.