Sådan arbejder gravegruppen

Gravegruppen arbejder blandt andet ud fra følgende principper:

Vi kan undersøge alt: Omdrejningspunktet for Berlingskes gravegruppe er undersøgelser. Vi er åbne for at undersøge stort set alle samfundsforhold, hvis magtmisbruget eller magtfordrejningen er stor nok.

Ubetinget kildebeskyttelse: Vores historier bygger ofte på personer/kilder, som hjælper med afgørende information. Har vi lovet kildebeskyttelse, vil vi gøre alt for at passe på og beskytte vores kilder. Gruppen har stor erfaring med at håndtere hemmelige kilder og fortroligt materiale.

Afsløring, formidling, online: Vi forsøger at integrere den undersøgende journalistik med fortællende journalistik og digital journalistik. Det er derfor, vi også har prioriteret velfortalte features, eksempelvis om den afdøde pige Emilie Meng og stenkasteren på Fyn. Det er derfor, vi også investerer i store digitale satsninger som overvågningsprojektet #Sporet og det interaktive narkounivers Underverden. Vi tror, at integrationen af afsløring, fortælling og onlinemuligheder er fremtidens journalistik.

Transparens: Vi arbejder ud fra princippet om videst mulig åbenhed om vores researchgrundlag og journalistiske processer, så længe det ikke kompromitterer beskyttede kilder. Netop fordi vi tror på, at åbenhed om beslutningsgange gavner demokratiet, forsøger vi at gå forrest med gennemsigtighed om, hvad vores journalistik bygger på. Se eksempelvis præmisserne bag dækningen af landbrugspakken, præmisserne bag narkouniverset Underverden eller præmisserne bag dækningen af Rasmus Paludan og Stram Kurs.

Sammenhold og samarbejde: Gravegruppen bygger på et stærkt kollegialt sammenhold. Samarbejde er altafgørende. Gruppens værdigrundlag omfatter blandt andet sammenhold, ydmyghed, ansvar og mod.

Systematisk metodearbejde: Gruppen har de seneste tre år arbejdet med en lang række metodesøjler. Målet er at blive specialister i afgørende discipliner inden for undersøgende journalistik.

Ambitioner: Gruppen har en målsætning om hvert år at overgå sig selv.

 

Tilbage til forsiden af Berlingskes gravegruppe.

 

Artikler relateret til Berlingskes gravegruppe:

https://www.berlingske.dk/nyheder/berlingske-modtager-cavlingprisen-for-...

https://www.berlingske.dk/samfund/berlingske-modtager-haeder-for-daeknin...

https://www.b.dk/nationalt/et-fyrtarn-for-god-journalistik-berlingskes-g...

https://www.dr.dk/nyheder/indland/cavling-vindere-landbrugslobby-ville-t...

https://www.b.dk/nationalt/berlingske-vinder-aarets-cavlingpris

https://mediawatch.dk/secure/Medienyt/Aviser/article9270705.ece

https://www.b.dk/nationalt/berlingske-nomineret-til-cavlingprisen-2016

https://www.b.dk/kommentarer/en-oplagt-opgave-for-journalister

https://www.b.dk/nationalt/berlingske-journalister-nomineret-til-cavling...

https://journalisten.dk/sporet-tre-ting-der-lykkedes-og-en-der-ikke-gjorde

https://www.b.dk/nationalt/berlingske-journalister-vinder-fornem-interna...

https://www.berlingskemedia.dk/berlingske-vandt-nordisk-pris-for-datajou...