Ingen velfærd til nye udlændinge

Et flertal af danskerne går ind for et optjeningsprincip for at få adgang til velfærdsydelser, viser Gallup-måling for Berlingske.

Foto: Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) må konstatere, at der internt i regeringen er uenighed om, hvorvidt udlændinge skal optjene ret til velfærdsydelser i Danmark, så bakker et flertal af danskerne ham op.

Her kan du købe adgang til selve datamaterialet bag meningsmålingen.

Det spørger vi om: Er du for eller imod at indføre brugerbetaling på hjemmehjælp i de første to år udlændinge er i landet? Er du for eller imod at indføre brugerbetaling på lægebesøg i de første to år i landet for borgere der kommer fra et land uden for EU? Er du for eller imod, at udlændinge selv skal forsikre sig for at kunne komme på sygehuset i de første fire år i landet? Er du for eller imod at indføre et krav om to års ophold i Danmark for at opnå ret til fuld boligsikring? Er du for eller imod et sådan optjeningsprincip for adgang til velfærdsydelser?

Sådan præsenteres målingen: Du downloader meningsmålingen i en PDF-fil, som du kan gemme, så længe du ønsker. Meningsmålingen er gennemført af Gallup 30. marts 2011. Data kan findes nedbrudt på kriterier som politisk tilhørsforhold, køn, alder og geografi.


Nu kan du downloade datamaterialet i PDF-format til venstre.