Danskernes holdning til Kongehuset de seneste 20 år

Få både overblik og mulighed for fordybelse i danskernes holdninger til Kongehuset fra 1990 og frem til i dag.

Kronprinsesse Mary, Kronprins Frederik , Dronning Margrethe og Prins Henrik står klar i Drabantsalen til at møde det herværende diplomatiske korps ved årets nytårskur tirsdag d. 5 januar 2010 på Christiansborg Slot. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2010) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

'Berlingske Tidende og Gallup om danskerne og kongehuset' er titlen på denne undersøgelses- og artikelpakke. Den fortæller historien om danskernes holdning til Dronning Margrethe og Kongehuset fra 1990 og frem til i dag. Hvad enten du er studerende, forsker eller blot royalt interesseret kan du få glæde af indholdet.

Berlingske Tidende har i perioden fået fortaget 18 Gallup-målinger i den danske befolkning om emner lige fra dronningens ytringsfrihed, over monarkiets generelle stilling og mediernes behandling af kongehuset til royale bryllupper og skilsmisser.

Vi har i denne pakke samlet de bedste af vores artikler skrevet på baggrund af danskernes meninger og holdninger i Gallup-målinger, alle vores ledere om kongehuset og et danske monarki og portræt og interviewartikler, samt de komplette datasæt indsamlet af Gallup, som du selv kan gå på opdagelse i.

Derudover indeholder pakken to flotte grafikker over kongefamiliens stamtræ og hele kongerækken – lige til at printe ud og hænge op.

Pakken er for dig, som gerne vil have et faktuelt historisk overblik over danskernes og Berlingske Tidendes holdning til kongehuset i løbet af de sidste 20 år.

Da pakken indeholder alle undersøgelsesresultater fra Gallup, egner materialet sig til forsknings- og undervisningsmateriale.


Download materialet her