Assimilation eller integration

Søren Pind (V) vil "assimilere" udlændinge i det danske samfund i stedet for at "integrere". Her er danskernes holdning til det synspunkt.

Udviklingsminister Søren Pind holder pressemøde i IPC onsdag d. 9 marts 2011. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Kulturel assimilation indebærer ifølge en rapport på Integrationsministeriets hjemmeside, at etniske minoriteter skal opgive deres oprindelige kultur og overtage den danske kultur. Kulturel integration indebærer, at etniske minoriteter bevarer en del af deres oprindelige kultur, samtidig med at der sker en gensidig tilpasning. 60% mener, at Danmark skal søge at integrere udlændinge, der kommer til Danmark. 29% at vi skal assimilere, viser en meningsmåling Gallup har foretaget for Berlingske Tidende.

I målingen spørges også både hele befolkningen og kun Venstre-vælgere, hvem de foretrækker som ny partiformand, hvis Lars Løkke Rasmussen skulle vælge at gå af.

Her kan du købe adgang til selve datamaterialet bag meningsmålingen om, hvad danskerne mener om integration, assimilation, multikulturelt samfund, samt hvem de ser som kandidat til posten som partiformand for Venstre.

Det spørger vi blandt andet om: "Der tegner sig tre kandidater. Den nye undervisningsminister Troels Lund Poulsen, næstformand Kristian Jensen og den nye integrationsminister Søren Pind. Hvem af de tre vil du foretrække som formand for Venstre?". "Mener du generelt, at der i Danmark tages for mange, for få eller passende hensyn til den muslimske del af befolkningen?". "Mener du generelt, at der i Danmark tages for mange, for få eller passende hensyn til den muslimske del af befolkningen?". "Er du overvejende tilhænger eller modstander af den danske udlændingelovgivning?". "Er der efter din mening generelt behov for at stramme udlændingelovgivningen?". "Er du enig eller uenig med Søren Pind, når han siger, at multikulturalismehar trængt dansk kultur tilbage?". "Er du enig eller uenig med Søren Pind, når han siger, at et multikulturelt samfund betyder mere undertrykkelse af kvinder og vold mod børn?". "Er du grundlæggende tilhænger af et monokulturelt (stræber mod ensartethed) eller et multikulturelt samfund?". "Mener du generelt, at Danmark skal søge at integrere eller assimilere udlændinge, der kommer til Danmark?".

Sådan præsenteres målingen: Du downloader meningsmålingen i en PDF-fil, som du kan gemme, så længe du ønsker. Meningsmålingen er gennemført 11. marts 2011. Data kan findes nedbrudt på kriterier som politisk tilhørsforhold, køn, alder og geografi.


Nu kan du downloade meningsmålingen i PDF-format for neden.