2020-planer deler danskerne

Foreløbig er stillingen uafgjort, når kampen står mellem rød- og blå bloks 2020-planer. Se hele Gallup-målingen her.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når man spørger danskerne, hvilken af de to blokkes økonomiske genopretningsplaner, de foretrækker, svarer 46% regeringens og 43% Socialdemokratiet/SF. Selv om der ikke kan udpeges en klar "vinder", så får 2020-planer stor betydning for, hvor danskerne sætter deres kryds ved det kommende folketingsvalg. Det viser en Gallup-måling foretaget for Berlingske.

Det er bare nogle af resultaterne af denne store undersøgelse fra Gallup. Her kan du købe adgang til selve datamaterialet bag meningsmålingen.

Det spørger vi bla. om: Hvilken plan synes du er mest troværdig? Hvilken plan synes du er mest sympatisk? Hvilken plan foretrækker du samlet set? Hvor stor betydning har de økonomiske planer for, hvor du sætter dit kryds ved det kommende folketingsvalg? hvilket af nedenstående udsagn er du mest enig i: "Det er vigtigt at holde de offentlige udgifter og dermed skatterne i ro" eller "ved at øge de offentlige udgifter skabes der vækst i samfundet".

Sådan præsenteres målingen: Du downloader meningsmålingen i en PDF-fil, som du kan gemme, så længe du ønsker. Rapporten fylder 15 A4-sider og indeholder tabeller og grafikker. Data er i de fleste tilfælde desuden nedbrudt på køn, alder, geografi og partitilhørsforhold nu og ved valget i 2007. Målingen er gennemført 17. maj 2011.


Nu kan du downloade hele målingen i PDF-format: