WADA-boss kræver dopingkontrol i golf

Præsidenten for Verdens Antidoping Argentur Dick Pound mener, at dopingkontrol i golf er nødvendigt, før en skandale rammer sporten.

Som en af de få store sportsgrene verden over testes udøverne i golf ikke for ulovlige stoffer i kroppen, og det er et problem, mener Dick Pound, præsidenten for Verdens Antidoping Argentur WADA.

- Jeg ved ikke, hvor udbredt det er, for der bliver ikke testet. Men profilerede spillere og ledere fortæller mig, at der skal gøres noget, før en stor dopingskandale rammer sporten, siger Pound til BBC.

Pounds udtalelser kommer efter, at den tidligere topspiller Gary Player op til majorturneringen British Open i Skotland fortalte, at han kendte til mindst 10 spillere, som dopede sig. Ifølge planen vil spillerne på den europæiske golftour European Tour bliver testet næste sæson, og det er fint med den danske topspiller Thomas Bjørn.

- Det er selvfølgelig et krav udefra, at der kommer en kontrol over, om det foregår i golfen, men jeg kan kun sige, at jeg aldrig har hørt noget eller oplevet noget. Men selvfølgelig skal der ikke være doping i golf eller sport i det hele taget, sagde Bjørn søndag efter sin fjerde og sidste runde ved British Open.

/ritzau/