Forskere er begejstrede: Tarmkræft kan med stor sandsynlighed bremses af en bestemt type gulerod

Videnskabelige forsøg i petriskåle og på dyr har vist, at tarmkræft kan undgås ved hjælp af to stoffer, som findes i store mængder i nogle typer gulerødder. For første gang skal forskere nu undersøge, om gulerodsjuice kan nedsætte risikoen for tarmkræft hos mennesker. 

I flere år har danske forskere været klar til at undersøge på mennesker, om tyk- og endetarmskræft kan undgås ved at spise en særlig type gulerødder. Først for nylig har de fået bevillingen og er gået i gang.  Thomas Lekfeldt

Klassiske råd som motion og flere fiberrige grøntsager kan være gode til at undgå tarmkræft med.

Men én bestemt grøntsag har en særligt positiv effekt – på dyr i hvert fald. De første spæde forskningsresultater på menneskeligt væv er landet hos danske forskere, og de var positive. Nu skal et nyt klinisk studie for første gang give det endelige svar på, om mennesker i praksis kan undgå tarmkræft ved at drikke juice.