Zuckerberg strammer grebet efter rekordregnskab

Ved at introducere nye ikke-stemmeberettigede aktier vil verdens største sociale medie, Facebook, styrke grundlægger Mark Zuckerbergs kontrol over selskabet på lang sigt, mens han kan fortsætte sine filantropiske aktiviteter.

Foto: STEPHEN LAM. Facebook grundlægger Mark Zuckerberg.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Financial Times.

Modsat andre it-selskaber, der over en bred kam har skuffet i den nuværende regnskabssæson for første kvartal, leverede Facebook hvad, der må siges at være et kanon regnskab onsdag aften dansk tid. Således ramte selskabet en stigning på 52 pct. i salget i første kvartal.

I forbindelse med rekordregnskabet foreslog selskabet at indføre en C-aktie, der skal sikre ny kapital, uden at Zuckerberg gennem sine årlige aktiesalg for 1 mia. dollar mister stemmerettigheder. Derved fastholder han kontrol over selskabet, samtidig med at han kan fortsætte sine filantropiske aktiviteter, hvor målet blandt andet er hjælp til udryddelse af alle sygdomme inden år 2100.

Mark Zuckerberg begrundede blandt andet beslutningen om sin fortsatte magt i selskabet ved at understrege, at det har hjulpet Facebook med at fokusere på sin mission, at grundlæggeren også har været ejeren.

»Denne struktur har hjulpet os med at modstå kortsigtede pres, der tit skader selskaber«, sagde Zuckerberg ifølge Financial Times, og tilføjede, at det ligeledes har hjulpet selskabet i erhvervelsen af apps såsom Instagram.