Zuckerberg nærmer sig comeback i forkromet top-5 klub

Facebook-aktien fortsætter med at stige og nåede fredag en historisk høj kurs. Det kommer ikke mindst Mark Zuckerberg til gode, hvis estimerede formue er vokset med milliarder den seneste uge.

Facebook-aktien ramte en historisk høj kurs fredag, og dermed vokser grundlægger og CEO, Mark Zuckerbergs, formue også betragteligt. 3,5 milliarder dollars er hans formue vokset med på under en uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Optimismen synes ikke rigtig at have noget øvre loft for Facebooks aktie. I det meste af 2017 har optimistiske investorer drevet aktiekursen stejlt opad, og alene i år er kursen steget med 40 procent. Fredag lukkede det sociale medies aktiekurs på 159 dollars - en historisk høj kurs, og den slags kommer naturligvis ikke mindst stifter og CEO, Mark Zuckerberg, til gode.

Den 33-årige entreprenør ejer 17 procent af Facebook, og ifølge Forbes er hans formue således vokset med 22 milliarder dollars de sidste fem dage. Samlet opgør det amerikanske medie Zuckerberg til at være god for 432 milliarder dollars, hvilket aktuelt placerer ham som verdens sjette rigeste person på samme medies liste. Han er menes »blot« at være tre milliarder efter den mexicanske telemilliardær, Carlos Slim Helu, der er verdens femterigeste.

Zuckerberg har tidligere været helt i top-5, men i dagene efter valget af Donald J. Trump som USAs præsident i november, tog Facebook-aktien et voldsomt dyk.

Facebook offentliggør sit kvartalregnskab sidst på måneden, og det er forventninger om en endnu højere indtjening, der menes at drive investorernes optimisme de her dage. Derudover har markedet også taget positivt imod nyheden om, at Facebook inden længe vil lade annoncer rykke ind i beskedprogrammet, Messenger, som 1,2 milliarder mennesker hver måned bruger. Planen er, at annoncerne vil blive vist på forsiden og altså ikke i de enkelte beskedudvekslinger mellem personer.

Hvis Facebook fortsætter kursfesten, er der gode muligheder for at Mark Zuckerberg kan kravle helt op som verdens fjerderigeste mand, som en anden amerikaner, Warren Buffett, aktuelt indtager. Der er dog fortsat et stykke vej helt op til førstepladsen, hvor Bill Gates med en anslået formue på 583 milliarder kroner troner.