Zealands indtægter fra diabetesmiddel steg markant

Zealand Pharma har kunnet se flere penge rulle ind fra partneren Sanofis salg af diabetesmidlet Lyxumia i fjerde kvartal.

Zealand Pharma har kunnet se flere penge rulle ind fra partneren Sanofis salg af diabetesmidlet Lyxumia i fjerde kvartal. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: RALPH ORLOWSKI

8,1 mio. kr. beløb licensindtægterne sig til i kvartalet, hvilket var en stigning på 31 pct. i forhold til samme kvartal af 2014, mens fremgangen var på 15 pct., hvis man måler i forhold til tredje kvartal af 2015.

Sanofi markedsfører og sælger produktet, som i første omgang blev udviklet i Danmark af Zealand Pharma, som derfor får procenter af salget.

Samlet hev det danske firma 28,6 mio. kr. ind i Lyxumia-licensindtægter i 2015, et hop på 41 pct. fra året før.

- Det glæder os at se en relativt kraftig vækstfremgang i vores licensindtægter fra Lixisenatid (Lyxumia, red.) i fjerde kvartal 2015. Indtægtsniveauet afspejler imidlertid stadig, at produktet endnu ikke er tilgængeligt for patienter i USA, som udgør mere end 70 pct. af det globale marked for denne type medicin, udtaler Zealand Pharma-direktør Britt Meelby Jensen.

Zealand Pharma forventer en afgørelse fra de amerikanske myndigheder om Lyxumia i tredje kvartal i år. Derudover er der lagt op til en amerikansk afgørelse for et kombinationsprodukt med Lyxumia og Sanofis insulinprodukt, Lantus, kort efter, skriver Zealand Pharma. Samme blandingsprodukt ventes også sendt til de europæiske myndigheder i første kvartal.