Zealand sætter punktum for kvartal med få indtægter

Zealand Pharmas regnskab for andet kvartal er præget af få indtægter og kun let faldende udgifter til selskabets forskning og udvikling.

Dermed landede periodens resultat på et underskud på 47,0 mio. kr. efter skat mod et plus året før på 23,7 mio. kr., hvor Zealand modtog store millionmilepæle fra nogle af sine partnere. Omsætningen faldt i andet kvartal til 1,1 mio. kr. fra 65,9 mio. kr. Omsætningen knytter sig alene til licensindtægterne fra partneren Sanofis salg af diabetes 2-midlet Lyxumia.

For hele 2013 fastholdes forventningerne om yderligere omsætning i form af licensindtægter fra salget af Lyxumia. Dertil kommer muligheden for milepælsbetalinger fra samarbejdspartnere.

»Eftersom Sanofi ikke har offentliggjort forventninger til salget af Lyxumia, og tidspunktet for potentielle milepælsbetalinger i vid udstrækning ligger uden for Zealands kontrol, kan der ikke for nuværende opstilles konkrete forventninger til omsætningen,« forklarer Zealand, der til gengæld kommer med estimater for omkostningsniveauet.

Nettodriftsomkostningerne ventes at lande i intervallet 210-240 mio. kr.