Zealand-resultater flugter med forventningerne

Zealand Pharmas underskud skrumpede i første kvartal, der bød på væsentlig fremgang på toplinjen og godt nyt fra USA, hvor partneren Sanofi lancerede kombinationsmidlet Soliqua til behandling af type 2-diabetes.

Omsætningen udgjorde 77,6 mio. kr., hvoraf 69,6 mio. kr. var milepælsbetalinger fra Zealands partnere. Dertil kom 8 mio. kr. i royaltybetalinger, eller procenter, fra partneren Sanofis salg af diabetesmidlerne Soliqua/Suliqua og Adlyxin/Lyxymia.

- Første kvartal af 2017 indebar en god start på et vigtigt år for Zealand med resultater på niveau med forventningerne. En væsentlig milepæl var lanceringen i USA af Soliqua 100/33 af Sanofi, fulgt denne måned af den første lancering inden for EU, siger administrerende direktør i Zealand Pharma Britt Meelby Jensen i regnskabet.

Hun hæfter sig ved, at Sanofi har sikret sig tilskud fra 34 pct. af de amerikanske diabetikere, som er forsikret via en privat sygekasse.

På bundlinjen havde Zealand Pharma et underskud på 26,3 mio. kr. i første kvartal - en forbedring fra minus 77,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Kassebeholdningen udgjorde 417 mio. kr. ved udgangen af marts mod 642,1 mio. kr. ved udgangen af december.

Tabel for Zealand Pharmas regnskab for første kvartal af 2017:

/ritzau/FINANS