Zealand Pharma indleder fase II-studier og akiten stiger

Zealand Pharma har i februar indledt fase II-studier af ZP1848 mod korttarmssyndrom. Det oplyser Zealand Pharma i en fondsbørsmeddelelse

Zealand Pharmas adm. direktør Britt Meelby Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

De første patienter i et fase II-studie har modtaget ZP1848 mod korttarmssyndrom, der er en tilstand af tarmsvigt efter bortoperation af tarmen. ZP1848 er en ny, langtidsvirkende GLP-2-analog, skriver Zealand Pharma, og studiet har til formål at vurdere stoffets kliniske effekt.

- Jeg anser ZP1848 som et vigtigt og yderst lovende produkt i Zealands voksende pipeline af egne peptid-lægemidler. Patienter med korttarmssyndrom har høj dødelighed og kraftigt nedsat livskvalitet, og vi håber i vores fase II-studie at kunne bevise potentialet ved vores langtidsvirkende GLP-2-analog som en ny og bedre behandling til disse patienter, siger Zealand Pharmas administrerende direktør, Britt Meelby Jensen, i fondsbørsmeddelelsen.

Studiet gennemføres på Rigshospitalet i København, og vil omfatte 18 patienter, fordelt på tre forskellige randomiserede dosisgrupper. I de prækliniske studier har lægemidlet vist en forøgelse i tyndtarmens overflade, og i et fase I-studie har ZP1848 vis en understøttende virkning på tarmfunktionen.

Derudover har de første patienter modtaget doser med ZP4207, som behandler svær hypoglykæmi ved diabetes.

- Dette er det andet af vores egne lægemidler, som vi har taget videre ind i fase II-udvikling i denne måned som et vigtigt skridt i eksekveringen af vores strategi med fokus på at videreudvikle vores egen pipeline for øget værdiskabelse, siger Britt Meelby Jensen.

Zealand Pharma-aktien stiger mandag omkring 11,3 pct. til 115,5 kr. fra åbningen i et svært positivt marked.