Zealand Pharma føler sig overset på aktiemarkedet

Zealand Pharma er overset på det danske aktiemarked, og en stor del af selskabets værdier er ikke kommet frem i lyset. Det mener i hvert fald finansdirektør i selskabet, Mats Blom, der samtidig tror, at en notering i USA ville have givet en noget højere værdiansættelse.

I 00'erne indgik Zealand Pharma en aftale med den franske medicinalgigant Sanofi om stoffet Lixisenatide, der nu er få måneder fra en godkendelse og lancering i USA. Selv om dette stof kom ud af Zealand Pharmas kontrol og påvirkning for 13 år siden, er det stadig, hvad selskabet vurderes på i forhold til værdiansættelsen, og resten fås derved gratis, mener finansdirektøren.

Det skriver Børsen.

- Det er så stort og så tæt på, så det er vanskeligt for folk at vurdere vores egne aktiver, som vi bruger al vores tid og penge på. Jeg tror personligt, at Zealand Pharma ville have en helt anden værdiansættelse med en amerikansk notering, men det kan jeg jo ikke bevise, siger Mats Blom, der har været i selskabets ledelse siden før den danske børsnotering i 2010, til Børsen.

Årsagen til en eventuelt højere værdiansættelse i USA er, ifølge finansdirektøren, et større antal af en fokuseret type af investorer, der er specialister i biotek.