Zealand Pharma afviser at være part i amerikansk patentsag

Zealand Pharma bekræfter i en fondsbørsmeddelelse, at selskabet ikke er part i en amerikansk patentsag vedrørende lægemidlet lixisenatid.

Læs mere
Fold sammen

Zealand er bekendt med en verserende sag mellem samarbejdspartneren Sanofi og Astrazeneca ved de amerikanske patentmyndigheder, men er ikke part i sagen. Sagen vedrører blandt andet lægemidlet Lixilan, der er en kombination af Lyxumia (Lixisenatid), der er udviklet af Zealand Pharma, og Sanofis insulin Lantus.

Zealand Pharma mener ikke, at Sanofi krænker Astrazenecas patenter i forbindelse med nogle rettigheder licenseret fra Zealand Pharma, og venter ikke, at sagen vil påvirke selskabet.

»Hos Zealand er vi vedvarende overbeviste om lixisenatids stærke patentposition og fulde af forventning til produktets potentiale både som monoterapi og i kombination med andre lægemidler,« siger Zealands administrerende direktør, Britt Meelby Jensen, i meddelelsen.

Hun fortæller desuden, at Sanofi i forbindelse med registreringsansøgningen til Lixilan i 2015 indløste en såkaldt prioritetskupon hos de amerikanske myndigheder.

»Registreringsansøgningen og brugen af prioritetskuponen, som Sanofi havde købt for USD 245 mio. til at nedbringe den forventede regulatoriske behandlingstid med fire måneder, er for mig at se et tydeligt bevis på Sanofis stærke tiltro til kombinationsproduktet, som indeholder lixisenatid, uagtet den igangværende patentsag,« siger Britt Meelby Jensen.