Zealand-middel opnår pæn fremgang i Tyskland

Det franske medicinalselskab Sanofi meddeler i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal torsdag morgen, at salget af GLP-1-midlet Lyxumia til behandling af type 2-diabetes er kommet godt i gang i Europa.

Foto: RALPH ORLOWSKI.
Læs mere
Fold sammen

Lyxumia, der er udviklet af danske Zealand Pharma og indlicenseret af Sanofi, blev lanceret på det tyske marked i marts, og her har midlet indtil nu opnået en markedsandel på 10,3 pct. af det ugentlige mængdebaserede GLP-1-marked, skriver Zealand Pharma i en fondsbørsmeddelelse torsdag morgen.

Lyxumia, der blev godkendt i EU i februar, er desuden lanceret på visse skandinaviske markeder, mens Sanofi ventes at lancere midlet fuldt ud i Storbritannien i løbet af efteråret. Lyxumia er desuden allerede på markedet i Mexico og Australien.

Zealand Pharma venter at meddele om royalty-indtægter for salget af Lyxumia i forbindelse med selskabets regnskab for andet kvartal den 29. august.

Der kan dog ikke forventes den store indtægt, da Lyxumia blot omsatte for 1 mio. euro i andet kvartal. Det viser tal fra Sanofis regnskab.