Zara-ejer rider på spansk opsving

Det er atter kommet gang i spaniernes privatforbrug, og det sætter i høj grad sit præg på det seneste kvartalsregnskab fra den spanske modekoncern Inditex, der står bag tøjkæderne Zara og Pull & Bear.

Foto: ANDREA COMAS. Solen skinner på den spanske økonomi, og det varmer også på tøjbutikkerne.
Læs mere
Fold sammen

Tøjgigantens omsætning steg til 14,74 mia. euro i regnskabsårets første ni måneder, hvilket er en stigning på 16 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. Det var stort set som ventet, idet analytikerne adspurgt af Bloomberg News havde estimeret et toplinjeresultat på 14,70 mia. euro.

Også på driften oplever selskabet stærk vækst, idet EBITDA-resultatet i perioden landede på 3,33 mia. euro. mod 2,83 mia. euro i de første ni måneder af sidste regnskabsår.

Alt i alt hentede tøjgiganten er overskud på 2,02 mia. euro i perioden, svarende til en fremgang på 20 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Væksten har over det seneste år givet udslag i 13.000 nye job på verdensplan, hvoraf mindst 3000 er i Spanien.

Inditex-kursen er steget 37 pct. i år, hvorved selskabets markedsværdi er steget til mere end 100 mia. euro. Grundlæggeren, Amancio Ortega, er nu den næstrigeste mand i verden med en anslået formue på omkring 75 mia. dollar.