Zapera er blevet solgt

Det londonbaserede YouGov PLC har købt analyseinstituttet Zapera, der under navnet YouGovZapera vil fortsætte sine aktiviteter i det nordiske/baltiske område.

YouGov kender Zapera godt på forhånd, da de igennem de seneste år har anvendt Zapera som samarbejdspartner på projekter i den nordiske region.

Den samlede virksomhed vil, udover Zaperas kontorer og virksomheder i Danmark, Sverige, Norge og Finland, råde over kontorer i England, USA, Tyskland og Mellemøsten. Det samlede antal panelmedlemmer er omkring 1,2 millioner.

"Med købet cementerer vi positionen som Europas førende udbyder af internetbaserede analyseprodukter. Ved at kombinere YouGov og Zaperas eksisterende produkter, er vi overbeviste om, at vi kan udvikle vores samlede kundeportefølje på dette vigtige europæiske analysemarked," siger Nadhim Zahawi, der er CEO i YouGov PLC, i en pressemeddelelse.

Begge selskaber blev stiftet i år 2000 og har på små 7 år nået en position, hvor de tilsammen er blevet Europas førende udbyder af internetbaserede analyseydelser.