Zalando skuffer med lave salgstal

Den tyske online tøjforhandler Zalando skuffede med lavere salgstal for første kvartal end ventet, og det får investorerne til at sende aktien ned med 4,1 pct. til 28,76 euro.

Zalando skuffede med lavere salgstal for første kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANNIBAL HANSCHKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Zalando ender dermed kort efter børsåbningen blandt bundskraberne i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks. Skuffelsen kommer, efter at onlineforhandleren tirsdag morgen offentliggjorde en omsætning for første kvartal på mellem 788 mio. euro og 801 mio. euro. Det er en del lavere end analytikernes forventninger om en omsætning på 833 euro, viser data fra Bloomberg News.

Ifølge Zalandos direktør, Rubin Ritter, er den tidlige påskeferie en del af årsagen til de lavere salgstal.

- Folk, der kender branchen, ved, at påsken kan gøre en forskel - særligt for e-handel - når der bliver shoppet mindre, og folk er på ferie, siger han til Bloomberg News.

Selskabet meddeler samtidig, at salget har fået mere fart på i det nuværende kvartal og gentager samtidig sin forventning om en vækst i omsætningen i den høje ende af niveauet 20-25 pct.

Den justerede overskudsgrad faldt desuden til mellem 1,5 pct. til 3,5 pct. i forhold til niveauet på 4,5 pct. i samme periode året før. Zalando venter en justeret overskudsgrad på mellem 3-4,5 pct. i år.

De præcise salgstal offentliggøres i det endelige regnskab for første kvartal den 12. maj.