Zalando-aktien tager markant hop efter forrygende salgstal

Det har været et fantastisk første halvår for tyske Zalando, der sælger modetøj på nettet, og tirsdag går det ligeledes forrygende for selskabets aktie.

Zalando forventer, at driftsresultatet er landet på op mod 108 mio. euro - eller omkring 800 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: RALPH ORLOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investorerne sender nemlig netbutikkens aktie op med 19 pct. tirsdag formiddag. Det markante hop kommer, efter at Zalando fra morgenstunden kunne meddele, at selskabet øgede salget med hele 25 pct. til 1,7 mia. euro - eller 12,7 mia. danske kr. - i årets første seks måneder.

Butikken, der er kendt for sit store udvalg, forventer, at driftsresultatet er landet på op mod 108 mio. euro - eller omkring 800 mio. kr.

Det er det samme beløb, som selskabet tjente hele sidste år. Flere analytikere ser også gode muligheder for, at onlineforhandleren kan vinde endnu flere kunder i fremtiden.

- Zalando har flere muligheder for at øge markedsandelen yderligere i Europa. Onlinemarkedet for beklædning er i fortsat vækst, og Zalando forbedrer leveringshastigheden og -mulighederne, skriver Claire Huff, analytiker i RBC Capital, i en kommentar ifølge Bloomberg.

Tirsdagens meddelelse fra Zalando er en midlertidig opgørelse, og der kommer derfor først yderligere detaljer om perioden, når regnskabet for andet kvartal offentliggøres 11. august.