YouTubere løfter legetøjs-salg

I hænderne på danske YouTube-stjerner bragede et farvestrålende stykke plastiklegetøj, der kan skyde skumpile over 27 meter væk, igennem på de sociale medier. Salget fulgte med i butikkerne, hvor det steg til indeks 300.

Foto: LUCY NICHOLSON

Hen over sommeren eksperimenterede en af verdens største legetøjsproducenter, Hasbro, med brand entertainment på YouTube herhjemme, og resultatet var slet ikke så ringe endda.

Det hele begyndte, da legetøjsfirmaet indgik en aftale om at blive sponsor på #GGfestival, der er en gamingfestival, som afholdes af YouTube-kollektivet Gonzo Media.

Det skete for at promovere Nerf-produktserien. Farvestrålende, skydende legetøj, der sikkert står på mange drenges ønskesedler her til jul.

Hasbro sammensatte i samarbejde med Gonzo en kampagne, som inddrog YouTube-videoer, unboxinger (en meget populær ting på YouTube, som ofte er kombineret med lanceringen af et nyt produkt), meet-ups med populære YouTubere og en specialdesignet Nerf Arena. Det skriver Markedsføring.dk.

Kampagnen bestod altså af en kombination af offline og online indhold:

1: Unboxinger og hype fra YouTuberne, herunder konkurrencer og social aktivering på Facebook og Instagram

2: Nerf-tilstedeværelse på #GGfestival og kampe mellem fans og YouTubere

3: POV-videoer med YouTuberne fra Nerf Arena på #GGfestival

Bred målgruppe

Med #GGfestival i centrum var det muligt at nå ud til en meget stor målgruppe både på de sociale medier og på YouTube.

Gonzos danske YouTubere har sammenlagt 723.000 abonnenter og over otte mio. visninger af deres videoer om måneden. Kampagnen blev styret af Morten Simonsen, Nordic Brand Manager hos Hasbro.

- Jeg er meget begejstret for samarbejdet med Gonzo Media. Ikke alene er de utroligt kreative, men matchet mellem vores Nerf-brand og de udvalgte YouTubere og deres følgere var lige i øjet. Jeg har desuden sat stor pris på deres evne til at eksekvere vores fælles planer til punkt og prikke med et minimum af indsats fra min side, siger han.

Festivalen havde også et organisk reach, da en række gæste-YouTubere også lavede videoer derfra, hvoraf flere specifikt indeholdt Nerf-relateret materiale.

Salget steg til indeks 300

Kampagnen blev mødt med meget positiv respons fra brugerne på de sociale medier, der opfattede unboxingerne og videoerne fra Nerf Arena som et naturligt led i YouTubernes indhold.

- Vores job, ud over det kreative, er, at sørge for at producere indhold, der kulturelt og antropologisk passer på YouTube. Når det gøres rigtigt, bliver indholdet en naturlig del af YouTube, der begejstrer YouTubernes fans, siger adm. direktør i Gonzo, Martin Wiinholt.

Seks måneder efter kampagnen har unboxing-videoerne alene opnået over 470.000 visninger, men vigtigst af alt steg Hasbros salg af de farvestrålende Nerf-legetøjsskydere samlet til indeks 300 i ugerne efter kampagnen.

Se en video om løjerne på #GGfestival herunder.