YouSee vil tilbyde 100 Mbit -"selv om ingen har brug for det"

TDCs modsvar til elselskaberne: Min ledning er lige så tyk som din...

TDC YouSee. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens N¿rgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Moderselskabet TDC har flere gange tidligere slået fast, at danskerne slet ikke ikke har brug for de meget høje båndbredder, som tilbydes på elselskabernes fibernet.

Selvom TDC for få månederne siden slog fast, at ”danskerne ikke har brug for mere end 50 Mbit,” så lancerer TDC-selskabet YouSee nu et nyt bredbåndstilbud, som pudsigt nok har netop det dobbelte af bemeldte båndbredde.


På en pressekonference i fredags fortalte YouSee blandt andet, at selskabet vil tilbyde 100 Mbit hastigheder både på selskabets fibertilbud og på det almindelige coax-netværk. Megatilbudet kommer inden jul.

”Vi tror ikke at der er stor efterspørgsel efter det, men vi vil gerne kunne sige, at det her kan vi altså også,” forklarede YouSees direktør Niels Breining.

Selskabets højeste bredbåndshastighed har hidtil været 50 Mbit. Den hastighed vælger kun fem procent af kunderne, hvilket ifølge YouSee er tegn på, at folk ikke har brug for de trecifrede Mbit-hastigheder.

Er det nye tilbud så et modsvar mod elselskabernes seneste slagtilbud på netop 100 Mbit ?

”Nej, nej. Vi ønsker slet ikke at komme ud i et hastighedskapløb med elselskaberne,” hævder YouSee-direktøren.

YouSee fastholder – selvom selskabet nu altså selv søsætter 100 Mbit - at der ikke er ret mange af de, der har lyst til at få en 100 Mbit-forbindelse, der ikke kunne klare sig lige så godt med det halve.

En typisk fiberløsning lyder på lige stor båndbredde hvad enten man downloader eller uploader, men her har YouSee ikke tænkt sig at matche elselskaberne.

”Vi mener, at et forhold på en til ti for upload og download vil være passende,” lyder det fra selskabet.

Hvad prisen på de unødvendige 100 Mbit bliver, er ikke meldt ud.

YouSee kunne ifølge selskabet selv godt levere endnu højere hastigheder en elselskabene kan, fordi coax-teknologien kan strækkes længere end fiber bliver udnyttet til i dag.

Men når nu der ikke er noget behov for det, skal man nok ikke regne med at se højere hastigheder i fremtiden. Eller..?