YouSee klar med kabel-TV på fibernettet

TDCs kabel-TV-selskab øjner muligheden for over 100.000 ekstra kunder og vil nu bruge DONGs fibernet til at levere også de helt store TV-pakker samt internetforbindelser i topfart i Nord- og Østsjælland.

De første 11.000 husstande i nærheden af DONGs fibernet får nu tilbudt den fulde TV-pakke fra TDCs kabel-TV-selskab, YouSee. Foto: Jan Jørgensen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stik mod de seneste dages meldinger skal TDCs køb af elselskabet DONGs fibernet i Nord- og Østsjælland nu bruges, og det bliver TDCs kabel-TV-selskab, YouSee, der kaster sig over muligheden for at få over 100.000 ekstra kunder.

YouSee tilbyder nu i første omgang omkring 11.000 husstande i Måløv, Birkerød, Gentofte, Lyngby og Rødovre at levere alle YouSees TV-pakker samt internetforbindelser på op til 50 megabit i sekundet. Mange i disse områder har hidtil måttet nøjes med satellit- eller antennesignaler men får nu adgang til den fulde palet af TV-kanaler - også den eftertragtede Viasat-pakke - leveret via det lynhurtige fibernet.

Præcis det samme som på kabel-TV

TDC-koncernen købte i november 2009 DONG Energys fibernet for 425 millioner kroner, men koncernledelsens investeringsplan frem til 2020 går som beskrevet i Berlingske Business forleden på at livstidsforlænge det landsdækkende fastnet, hvorfor TDC ikke vil levere fiber ind i hjemmet men bruge fastnettet på den sidste del af strækningen fra centralen, lød meldingen.

Det ændrer YouSee nu på.

»Nogen tror, at fibernet handler om at kunne få noget helt andet end via andre kabelformer. Men det, der kommer ud af stikdåsen i væggen, er nøjagtigt det samme, som hvis man var på kabel-TV-net - og det er et plus, at det ikke er specielt. Vi har alle TV-rettighederne, vi har pakkeløsninger og digitalt TV, og så har vi bredbånd. Så den nordsjællandske fiber skal nok blive brugt,« bedyrer Niels Breining, administrerende direktør i YouSee, over for Business.dk.

Klar hos de første inden sommerferien

Nogle husstande anvender allerede fibernettet men er kunder hos Cybercity, Dansk Bredbånd eller andre, der anvender DONGs gamle net.

»Det er ikke dem, vi går efter. Men andre har allerede fiberforbindelsen uden at bruge den. Her vil vi hurtigt kunne levere. Endelig er der dem, der først skal graves hos. Her vil vi forsøge at få folk til at melde sig til samtidig i området for hurtigere at få forbindelserne på plads. De første skal gerne være på inden sommerferien, og så skal det accelerere hen over efteråret,« siger Niels Breining.

YouSee går nu i gang med at lægge ny teknologi i fibercentralerne, så kabel-TV-teknologien populært sagt lægges oven på fiberteknologien. Det gamle DONG-net er ikke et stort, sammenhængende net men små enkeltområder, oftest hvor YouSee ikke selv har eget kabel-TV-net.

Samme priser - plus månedligt fibertillæg

Priserne på TV-pakkerne og netforbindelserne via fibernettet er identiske med, hvad YouSee sælger på kabel-TV-nettet.

»Men for at få økonomien til at hænge sammen skal man betale et månedligt fibertillæg på 99 kroner oven i prisen, ligesom elselskaberne tager. Dermed opkræver vi det samme som Cybercity, Dansk Bredbånd m.fl. og ødelægger ikke konkurrencen,« siger Niels Breining.

Dertil kommer selve oprettelsesafgiften, som indbefatter nedgravning af fiberkabel ind til husstanden.

YouSee har i dag 1,2 millioner kunder.