YouSee i filmaftale med Warner Home Video

TDC-selskabet YouSee indgår filmaftale med amerikanske Warner Home Video. Aftalen betyder, at film fra filmselskabet fremover får premiere på kabel-tv samtidig med, at filmene frigives på DVD.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Med den nye aftale er vi oppe på, at næsten halvdelen af alle film på det danske marked får premiere som udlejningsfilm hos YouSee og TDC TV samtidig med, de kommer på DVD. Det er et kæmpe fremskridt fra tidligere, hvor filmene først kunne lejes via digitalt tv længe efter, de var frigivet på DVD. Det kan få stor betydning for udlejningsmarkedet, siger vicedirektør Ulf Lund, YouSee, i forbindelse med aftalen.

Med aftalen er der dermed skudt gang i kampen om fremtidens marked for filmleje. Det er det første Hollywood-selskab, som indgår aftale direkte med YouSee om distribution af film på kabel-tv-nettet. YouSee har tidligere i år opnået lignende aftaler med de største danske og skandinaviske selskaber og forventer i løbet af i år også at få aftaler med en række andre store, primært amerikanske filmselskaber.

RB-Børsen